Ученици от НУ „Патриарх Евтимий“ град Плевен ще вземат участие в Регионално състезание

IMG 2119
Снимка – НУ”Патриарх Евтимий”-Плевен.

За трета поредна година в НУ “Патриарх Евтимий“-Плевен се е провел кръг от националното състезание по спелуване на английски език Spelling Bee Junior 2023г.

Поради големия интерес и ограничения брой участници за участие на училищния кръг, са се провели вътрешни кръгове по класове, които са изпратили най-добрите 28 на училищното състезание. На проведения на 22.02.20232г. училищен кръг Анелия Стоицова от 4 „А“ клас е спечелила с думата “carrot”. Нейни подгласници са станали Александър Стоянов от 4 „б“ клас и Александра Петрова от 3 „В“ клас. Състезанието е протекло доста напрегнато в 15 рунда.

Децата са демонстрирали отлични знания за правописа на 250 английски думи, които са изучавали активно в продължение на 4 месеца. Родители и учители, които са присъствали като публика на състезанието, са подкрепяли участниците през цялото време с бурни аплодисменти. През месец март предстои регионалния кръг, в който ще участват класираните на първо и второ място според новия регламент.

Училищното ръководство е пожелало успех на Анелия и Александър на 26.03.2023гг в гр. Казанлък.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Състезанието повишава интереса на учениците към изучаването на английски език и подобрява знанията им чрез забавни и интерактивни дейности и развива уменията им за представяне пред публика.

Състезанието Spelling Bee се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България“,  Посолството на САЩ и Министерство на образованието и науката.

За поредна  година в състезанието ще се включат и малките участници в Spelling Bee Junior. Над 2500 ученици от 2 до 4  клас ще покажат не само знания, но и готовността си скоро да се включат в „голямото“  Spelling Bee.

IMG 2125
IMG 2105
Споделете:

Прочетете също

1 5

Състезания по гребане с туристически каяк, спускане с велосипеди и футбол тази събота в Плевен

Поредица от спортни прояви ще бъдат част от съботния ден в Плевен, съобщават от общинската …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *