Ученици от ИНУ „Христо Ботев“ с призови места от Регионален детско-юношески конкурс

Снимка – ИНУ „Христо Ботев“-Плевен.

Години наред малките таланти от ИНУ „Христо Ботев“ – Плевен се изявяват на регионални и национални конкурси, като печелят симпатиите и аплодисментите на публика и жури.

Със своя певчески талант те се нареждат в челните позиции сред наградените участници в тяхната възрастова група. Благодарение на постоянството, ентусиазма и отличната подготовка, те успешно се реализират и развиват в музикални формации в други училища в по-горен етап на обучение.

Постигнатото в началния етап ниво и създадени навици и умения в музикалното изкуство са продукт на целенасочена и методична професионална работа на преподавателя по музика – Валентина Николова.

На 25 март 2023 г. на състоялия се в град Червен бряг XVII Регионален детско-юношески конкурс „Фолклорни приумици“, учениците от ИНУ „Христо Ботев“ – Плевен са спечелили призови места, като са били оценени от компетентно жури.

Наградени са:

Виктор Иванчев – 2 клас – I място, II възрастова група, раздел индивидуални изпълнители в направление „Музикален фолклор – народно пеене“.

Сиана Христова – 3 клас – III място, II възрастова група, раздел индивидуални изпълнители в направление „Музикален фолклор – народно пеене“.

Директорът на ИНУ „Христо Ботев“ – Цветелин Горанов е изключително горд от постиженията на ученици и преподаватели, което се превръща в традиция и представя училището на едно високо ниво в сферата на музикалната култура. Той ги е поздравил и им е пожелал здраве и многобройни успехи на попрището на музикалната сцена.

Снимки – ИНУ „Христо Ботев“-Плевен.

Споделете:

Прочетете също

С мятане на умрели риби и яйца не стават работите

Огюст Роден – „Мислителят“. Поместваме един умен, полезен и актуален коментар на последните събития след …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *