Ученици от Езикова гимназия Плевен с призово място в Осмата научна сесия на УчИ БАН

ПГПЧЕ „Димитър Димов“ – Плевен. Снимка – Интернет.

В редакционната поща на „Плевен прес“ получихме следното съобщение, което поместваме без редакторска намеса:

 „ Ученици от ПГПЧЕ „Димитър Димов“ Плевен заеха призово място в Осмата научна сесия на УчИ БАНпроведена от 22 до 24.11.2021г. в онлайн платформа.
 В тазгодишната сесия се съревноваваха 59 проекта в 5 научни секции, като преобладаваха проекти в научните области биомедицина, биоразнообразие, биология и физика .  

Екипът на гимназията в състав Атанас Гюров и Севастиян Санков от XII клас с ръководител Людмила Бояджиева – учител по биология и химия, зае призовото трето място с проекта „Имунитет назаем“.  Мото на проекта е „Дарете плазма – спасете живот!“.  

Атанас Гюров и Севастиян Санков от XII клас на ГПЧЕ „Димитър Димов“ – Плевен. Снимка – личен архив.

Проектът разглежда значението на кръвната плазма като начин на лечение на различни заболявания, включително и COVID-19, и представя начини за повишаване  на даряването на кръвна плазма и кръв. Учениците от Езикова гимназия Плевен демонстрираха високо ниво на познания при представяне на проекта и аргументирани отговори на теоретичните въпроси поставени от журито. Академичната аудитория бе впечатлена от дълбочината на познанията, актуалността на темата и практическите задачи, разработени в проекта.  
Екипът бе поканен за участие и в работна среща „Биологична активност на метали, синтетични съединения и природни продукти“, за да представи разработката си.

Екипът благодари за съдействието и всеотдайността на д-р Ваньо Данов от РЦТХ – Плевен.

Грета Димова  – Заместник-директор по учебната дейност и старши учител по английски език и по руски език в ПГПЧЕ „Димитър Димов“- Плевен“

Споделете:

Прочетете също

230 души ще напуснат БСП в Гулянци след пренаредена листа от ръководството на партията

Редактирайки решението на партийния общински съвет в Гулянци, Националният съвет на БСП поставя начело настоящ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *