Ученици от Езиковата – в международна дискусия за емоционалната интелигентност и емпатия

Участници в проект „Комуникация“. Снимка – личен архив.

Грета Димова  – Заместник-директор по учебната дейност на ПГПЧЕ „Димитър Димовгр.Плевен предостави следната информация за участие на гимназията в международен проект:

От 6 до 11 декември 2021 г. екип от ПГПЧЕ – Плевен в състав: Ангел Иванов, Боян Фердинандов, Владимир Николов, Моника Фердинандова, Николай Благьов, Яна Георгиева – ученици от XIд клас и техните учители: Румяна Стаменова – старши учител по немски език, Грета Димова – старши учител по английски език, Людмила Бояджиева – учител по биология и здравно образование на английски език, са взели участие в транснационална мобилност в гр. Варшава, Полша по проект „Комуникация“- програма Еразъм+.

В срещата са участвали 36 ученици и 14 учители от България, Германия, Полша, Хърватия, Португалия.

Дейностите са били под мотото „Емоционална интелигентност и емпатия към хората в неравностойно положение. Езикът на жестовете. Браиловата азбука“.

Като продукти по проекта всеки партньорски екип е представил презентации и видеа на тема „Жестомимичен език“. Самите участници са се представили чрез жестомимичен език. 

Учениците са участвали в уъркшоп на тема:,, Езикът на жестовете”, ,,Начини на общуване с хора с увреждания”, ,,Хората в неравностойно положение и отношението на обществото към тях”.

При посещение на училище за незрящи деца ,,Ласки”, участниците в мобилността са се запознали с условията и начините за обучение на деца със зрителни увреждания.

Поредната международна среща по проекта изпълни целта си. Всички участници разбраха, че заедно със самоконтрола, самосъзнанието, мотивацията и социалните умения емпатията е част от емоционалната интелигентност на човека, стои в основата на градивното социално общуване и е продукт на самоосъзнаването.                                                                                                          

Споделете:

Прочетете също

Нарушения на водоподаването на улици в Плевен и селата Опанец и Чомаковци

Снимка – интернет. ВиК – Плевен информират, че поради ремонтни дейности на спирателен кран на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *