Ученици от град Левски участваха в инициативата „Научи, разкажи, заснеми!”

xWdgPv

На 15 и 16 май в с. Кърпачево, ученици от град Левски, организирани от МКБППМН, взеха участие в инициативата „ Научи, разкажи, заснеми! Климатът и екологията се срещат с изкуството”, съобщават от местната комисия Проектът на Arte Urbana Collectif  и EUNIC-България включваше филмови прожекции, кино дебати и практически работилници за разказване на истории. На учениците бяха представени прожекции на късометражни  и пълнометражни филми с въздействащи социални и обществени послания.  Избраните филми бяха с международно звучене и включваха португалски, австрийски, швейцарски, немски и английски продукции.

Всеки един от участниците имаше възможността да предостави свой снимков материал и текст към него, с който да кандидатства за участие в Летен младежки кинолагер в с. Кърпачево, по време на който ще се включат в работилници по видеозаснемане и монтаж. Видни български кинорежисьори и актьори ще им предадат умения за създаване на собствени аудиовизуални произведения. Финалът на проекта ще настъпи през есента, когато ще бъдат показани филмите, създадени от участниците.

Инициативата беше по покана на сдружение „Деветашко плато“  и като част от план-програмата на МКБППМН по включването на непълнолетните към културни дейности, стимулиращи творческите им способности и възпитаване на гражданска активност и ангажираност.

4KrqP9

WyYICi

ILBZkj

Снимки: МКБППМН – Левски

Споделете:

Прочетете също

IOAN

На Еньовден отбелязваме рождението на Св. Йоан Кръстител Предтеча

ИМЕН ДЕН ПРАЗНУВАТ МНОГО ИМЕНА Българската патриаршия чества рождението на Св. Йоан Кръстител на Еньовден …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *