Последни новини
Начало | Новини | Ученици и учители от пет държави гостуват на ОУ “Максим Горки” в град Левски

Ученици и учители от пет държави гостуват на ОУ “Максим Горки” в град Левски

От 14  до 18 октомври  ОУ “Максим Горки”е  домакин на четвърта мобилност по проект “UNOTSS – уникални ноти на една и съща песен”, по програма Еразъм+.

12 учители и 19 ученици от училища в  пет държави – Германия, Полша, Румъния, Италия и Турция гостуват на левченското училище.

По стара българска традиция гостите са посрещнати  с хляб и сол в големия салон на Общината. Временно изпълняващият длъжността кмет на Община Левски инж.Кольо Домеников приветства с „добре дошли” участниците в  проекта и пожела пребиваването им в община Левски , да остане незабравимо преживяване.

Ръководителите на групите  от Германия, Полша, Румъния, Италия и Турция представиха участниците в проекта и поднесоха символични подаръци. От Община Левски   също получиха подаръци от  които да могат да научат повече за града и общината.

В ОУ”Максим Горки” млади таланти ще свирят на акордеон и синтезатор, вокалната група ще изпълни песента, която обединява народите.

Мажоретен състав – Левски , детски танцови състави и изпълнители  на народни  песни  под съпровод на гъдулка и акордеон, ще покажат красотата на българските традиции.

Ученици ще рисуват с текстилни маркери върху чадъри.

Вечерта  родители и ученици ще представят  – “Вечер на български традиционни ястия в едно от местните заведения.

Прочетете също

Различията между Северна и Южна България бяха темата на онлайн форум в Свищовската стопанска академия

Кръгла маса на тема „Статистически измерения на регионалните различия и неравенства между Северна и Южна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *