Ученици в Плевен показаха кулинарни умения за Международния ден на готвача

Uchenici ot Pleven den na gotvacha
Вкусни изкушения, аранжирани и приготвени от ученицит от СО “Данаил Попов” – Плевен. Снимка – личен архив.

С вкусни изкушения, приготвени със сезонни плодове и зеленчуци, ученици от Средношколското общежитие „Данаил Попов“ в Плевен са отбелязали Международния ден на готвача – 20 октомври.

„Обичаме и ценим традициите, в този смисъл не пропускаме да отбележим хубавите поводи с хубави инициативи. Разбира се, обстановката в момента ограничава в голяма степен всички прояви, но в случая сме се съобразили изцяло с наложените противоепидемични мерки. Кулинарният празник за Деня на готвача в Общежитието се проведе по идея на учениците от Кулинарния ни клуб с ръководител г-жа Теменуга Тодорова“, сподели Веселка Лилова – директор на ОСО – Плевен. Така ОСО – Плевен тази година посрещна Международния ден на готвача с тиквена баница, ябълков щрудел и домашно сладко, приготвени по стари бабини рецепти, запазени в тефтерите и до днес.

осо 1
Снимка – личен архив.

Денят на готвача /20 октомври/ се отбелязва от 2004 г. в над 70 страни в цял свят, като България е една от тях. Всяка година в страната ни се организират редица кулинарни работилници и прояви, които целят да привлекат младите хора към професията.

Споделете:

Прочетете също

408987243 738265558345259 9132600215669789978 n

Кметът на Червен бряг присъства на общо събрание за управление на отпадъците

Кметът на община Червен бряг Атанас Атанасов присъства на общо събрание на Регионалното сдружение за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *