Учениците отново луднаха по фалшиви чатове с кмета за ваканция

1a991ac8745c3820b5b858cb8c8777dc 1Традицията в Плевен от няколко години повелява в първите дни на годината, когато в страната обичайно върлува грипна вълна, учениците да искат съответната ваканция по този повод. За пореден път младежките среди станаха свидетели на т.н. “весели” чатове с кмета Спартански. В тях е показано как едва ли не, градоначалникът с едно съобщение по месинджър обявава, че училищата в целия град ще бъдат затворени поради грипна епидемия. Разбира се, това е нищо повече от една фалшива новина, служеща за забавление в студените дни. Както винаги кметът не остана длъжен на шегаджиите и чрез своя фейсбук профил отговори на опитите по следния начин:

“ПАК ДА КАЖА:
Кметът не решава дали да има грипна ваканция.
Решава РЗИ- Районната здравна инспекция!
ЗАСЕГА такова РЕШЕНИЕ НЯМА.

/> Публикациите,че съм бил обявил такава ваканция, включително разпространяваните от мое име и с моята снимка “съобщения” в социалните мрежи са спекулации.
НЕ РЕШАВАМ АЗ,РЕШАВА РЗИ, уважаеми приятели-ученици. 
Пиша го,защото месинджърът ми е задръстен от питания,на които няма как да отговоря…

Съдържанието на следната снимка може и да е донесло краткотрайни надежди на учащите за ваканция, но кметът на бърза ръка попари техния копнеж, отричайки това е да е неговият прифил.

50534641 2457661430971817 7561559146043015168 n

Засега все пак област Плевен остава в предепидемична обстановка, като повече ясното по въпроса с евентуална грипна ваканция се очаква в близките дни. След края на днешното заседание на РЗИ бе оповестено, че на този етап ваканция за учениците няма да има.

Споделете:

Прочетете също

1 23

Областният управител на Плевен посрещна делегация от Молдова

Делегация от молдовската комуна Гангура, Яловенски район, беше на посещение при областния управител Виолета Иеремиева. Гостите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *