Ученик от „Стоян Заимов“ сред класираните в конкурс на Националния природонаучен музей

Стефан Василев, ученик в IXб клас (профил „Природни науки“) на СУ „Стоян Заимов“, е един от 20-те класирани участници в конкурса, организиран от Националния природонаучен музей при БАН, с подкрепата на National Geographic Society „Аз съм изследовател“.


Стефан е единственият класиран участник от област Плевен. Учителят, предоставил информацията за конкурса и насърчил за участие учениците, е г-жа Катя Трифонова – преподавател тел по биология и здравно образование.

Наградата за успеха на Стефан е включване в изследователската експедиция в Природен парк „Витоша“, която е част от мрежата iNaturalist BioBlitz. Експедицията ще се проведе на 19-ти и 20-ти септември 2020 г. Ръководители ще са учени от НПМ-БАН – специалисти по насекоми, птици, прилепи, влечуги и растения, с които участниците ще имат възможност да наблюдават, обменят информация и фотографират заедно дивата природа. По време на експедицията учениците ще трябва да фотографират и съберат максимално количество информация за разпространението на различните видове растения, животни и гъби.

Вечерта е предвидена за разходка с ултразвукови детектори, с които се улавят звуците, издавани от прилепите и разбира се, за най-вълшебните изследователски истории край камината на хижата.

Ръководството на училището и учителите, поздравява Стефан за успеха.

„Гордеем се с победата му и желаем незабравими изживявания в експедицията. Благодарим и на родителите – за доверието и подкрепата!“, пишат още от СУ „Стоян Заимов“.

Споделете:

Прочетете също

Започва изплащането на помощи за отопление от 15 август

Снимка – интернет. Изплащането на помощите за отопление за предстоящия зимен сезон (1 ноември 2022 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.