Ученик от Гулянци с награда от национален конкурс за есе

Снимка – интернет.

Седемнадесетгодишният Бранимир Петков от град Гулянци е сред отличените младежи в конкурса за есе на тема „Доброволчеството, акт на солидарност в борбата с бедствията и пожарите“. Конкурсът е бил организиран от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” към Министерство на вътрешните работи и „Национална асоциация на доброволците в Република България” в партньорство с Министерство на образованието и науката и Министерство на младежта и спорта по повод Деня на доброволеца – 5 декември. В конкурса са участвали млади хора от цялата страна. След труден избор, комисия е класирала първите трима:

На първо място – Мелек Севгинова Исмаилова, ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, град Разград.

Второ място – Бранимир Валериев Петков – СУ „Христо Смирненски“, град Гулянци.

На трето място – Теодора Александрова Василева – СУ „Христо Ботев“, град Враца.

Наградата на Бранимир Петков ще бъде връчена на 1 февруари, 2023 година, когато е и връчването на наградата за „Пожарникар на годината“.

Творбите на победителите можете да прочетете на страницата на Националната асоциация на доброволците – https://navrb.bg/pobediteli-v-konkursa-za-razrabotvane/ .

„…Това ни дава вяра, сигурност и спокойствие, че в България доброто ще пребъде. Но и ни задължава да уважаваме и оценим най-сетне доброволчеството като висше проявление на човешките добродетели. Защото то е преди всичко тържество на свободната воля и хуманност. Достатъчно е само да имаш сърце“, така завършва есето на Бранимир Петков от град Гулянци.

Бранимир Петков – СУ „Христо Смирненски“. Снимка – община Гулянци.

Споделете:

Прочетете също

Община Плевен приема документи за кандидатстване по програма за саниране на многофамилни жилищни сгради

КРАЙНИЯТ СРОК ЗА ПРИЕМАНЕ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ОТ СДРУЖЕНИЯТА НА СОБСТВЕНИЦИТЕ Е ДО 17:00 ч. НА …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *