Уточнява се датата за спиране на Водната каскада и фонтаните в Плевен

От ляво на дясно: Георг Спартански – кмет на Община Плевен; Стефан Милев – Заместник – кмет „Проекти и хуманитарни дейности”; Милен Яков – Заместник – кмет „Финанси и икономика”. Снимка – „Плевен прес“.

Както „Плевен прес“ информира на 12 август т. г ., до кметът на Община Плевен Георг Спартански е изпратено писмо от ВиК – Плевен с искане за спиране на Водната каскада и всички фонтани заради сушата.

https://www.plevenpress.com/%d0%b2%d0%b8%d0%ba-%d0%bf%d0%bb%d0%b5%d0%b2%d0%b5%d0%bd-%d0%b8%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d1%81%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%ba/

Ето какво коментира кметът Георг Спартански днес, 15 август, на редовният брифинг, който се провежда всеки понеделник в Заседателната зала на общината: „В писмото на ВиК – Плевен точно е казано: Водна каскада, Водни огледала, Фонтан Градска градина и Фонтан площад „Възраждане“. Огромната част от водата, която се харчи е във Водните огледала и във Водната каскада. Фонтаните имат по ограничена консумация на вода тъй, като тя е оборотна, има резервоари и се върти. Разходът на вода във фонтана е многократно по – малък. Във Водната каската също има оборотен принцип, но там площите са огромни, има изпарения, което налага допълнителното доливане на вода. На този етап фонтаните работят. Днес, 15 август, ще направим допълнителен разговор с ВиК – Плевен, да се прецени на този етап дали да оставим фонтаните да работят. Като за Водната каскада и Водните огледала категорично няма да работят. Въпросът е дали фонтаните на този етап ще работят“.

Споделете:

Прочетете също

Община Червен бряг стартира прием на заявления за услугата „Топъл обяд“

Снимка – интернет. Процедурата „Топъл обяд“ е продължение на успешното изпълнение на тази операция в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.