Успешно завърши курса за технически персонал на самолет „Cessna 172”

Снимка – пресцентър ВВВУ

За успешно завършилия курс ни информират от пресцентъра на ВВВУ “Г. Бенковски” гр. Долна Митрополия. В съобщението се казва още:

В Одобрена Организация за Обучение и Изпитване на Персонал за Техническо Обслужване (ОИПТО) – „Факултет Авиационен“ на ВВВУ „Георги Бенковски“ с номер №: BG.147.0004  в периода от 26.10.2020 г. до 05.11.2020 година се организира и проведе първият след възстановяването на ВВВУ, курс за самолет тип „Cessna 172“ с двигател тип „Lycoming“ за придобиване на категория „В 1.2“ за технически персонал.

Курса се проведе в два модула, съответстващи на описанието на организацията утвърдено от Главна Дирекция „ Гражданска въздухоплавателна агенция „ и отговарящо на изискванията на European Union Aviation Safety Agency EASA:

Теоретичният елемент  , който се проведе във ВВВУ „Георги Бенковски“  включваше изучаване на планера , двигателя , въздушния винт , всички прилежащи системи за мониторинг на двигателя и самолета;

Снимка – пресцентър ВВВУ

Практическият елемент се проведе в базата на Одобрена Организация за Техническо Обслужване на „Олимпия Еър“ с номер   №: BG.MF- 306  и включваше основни  положения  в техническото обслужване на самолет тип „Cessna 172“ , характерни дефекти, тяхната диагностика и отстраняване.

Теоретичния и практически елемент се проведоха под ръководството и контрола на  лицензирани инструктори в съответствие с изискванията на Анекс IV ( Част 66 ) от Регламент ( ЕС) №:1321/2014год.  

 След успешно преминат тест по теоретичен  и практически елемент всички обучаеми получиха сертификат, който  се издава в уверение на това, че обучаемият  успешно е преминал теоретичен и практически елемент, съгласно Регламент  (ЕС) №216/2008г. на Европейския парламент и Съвет и според Регламент (ЕС) №1321/2014г.

Курсистите получиха сертификатите си от Началника на ВВВУ „Георги Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски и Заместник началника по професионална подготовка и международно сътрудничество полковник Андриян Колев.

Прочетете също

Плевен се присъединява към градовете, в които се събират разделно отпадъци от текстил, дрехи и обувки

Снимка – пресцентър община Плевен. Контейнери за отпадъци от дрехи, текстилни материали и обувки са …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *