„Управление на опашки” е нововъведение на Областна администрация – Плевен, което облекчава членовете на СИК при предаване на протоколите

Снимка – Плевен прес.

На 29-ти март от 14:00 часа в заседателната зала на Областна администрация Областният управител на Плевен Иван Петков, свика работна среща във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите за народни представители.

Създадена е оптимална организация на работата по произвеждане на изборите за народни представители на 2-ри април. Това стана ясно по време на работна среща за осъществяване на организационно-техническата им подготовка.

На срещата присъстваха участници в изборния процес, както и: представители от ОД на МВР – Плевен, Владимир Николов –окръжен прокурор на Плевен, РДПБЗН – Плевен, „Информационно обслужване“ АД, Георг Спартански – кмет на община Плевен, РЗИ Плевен, РИК – 15 Плевен и „Електроразпределителни мрежи – запад“ АД и членовете на техническия екип от страна на Областна администрация – Плевен.

Докладвана бе готовността за произвеждане на изборната кампания, актуализирани бяха контактите за връзка в изборната нощ с ОД на МВР – Плевен, РД ПБЗН – Плевен и „Електроразпределителни мрежи – Запад“ АД.

Здравната обстановка в областта е спокойна, не се очаква обявяване на противоепидемични мерки на територията на Област Плевен, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Набелязани бяха действия за успешното произвеждане на изборите, както и мерките относно посрещането на секционните избирателни комисии в нощта на изборите, когато ще се предават протоколите в Районната избирателна комисия.

За първи път се въвежда и система за „управление на опашки“, информира Иван Петков, областен управител на Плевен. Това е новост, която ще предотврати напрежението, конфликтите и струпванията на хора. Нововъведената система е по идея на Областна администрация-Плевен, и Областният управител Иван Петков показа пред журналисти как ще работи нововъведението. Всеки във всяко едно време ще може да въвежда съответната община, секционната комисия и да получава входящ номер, и на табло да го вижда.

Иван Петков обясни, че системата ще бъде налична във залите на Военния клуб /ДНА/ и в читалище „Съгласие 1869“, където членовете на секционните избирателни комисии (СИК) ще трябва да отидат веднага след като са попълнили протокола след приключване на изборния процес.

Всеки ще получи номер и с него ще се яви на първа контрола в зала „Плевен“, намираща се в сградата на Областна администрация.

След като минат първата контрола, членовете на съответната СИК трябва да отидат в „английския двор” на Областната администрация, където отново ще получат номер за явяване на втора контрола в Районната избирателна комисия. Там трябва да предадат материалите от изборния ден.

Снимки – Плевен прес.

Споделете:

Прочетете също

С мятане на умрели риби и яйца не стават работите

Огюст Роден – „Мислителят“. Поместваме един умен, полезен и актуален коментар на последните събития след …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *