Улиците „Бяло море” и „Драгоман” в Плевен – половин година в очакване да им се завърши ремонта

У 2
Снимка – Плевен прес.

Публикацията ни Ремонтират пътя Ясен – село Бежаново, предизвика  множество коментари за състоянието не само на пътищата в област Плевен, но и за улиците в областния град. В един от многобройните постове под публикацията читател пише: „Пети месец вече няма кой да измие и асфалтира улиците,, „Бяло море” и “Драгоман ” след ремонт и подмяна тръби от ТЕЦ Плевен!? Улиците са пълни с пръснати камъни, кал, пепел и листа. До кога хората ще си чупят колите, а живущите там не могат да отворят прозорците си?”.

Този сигнал ни отведе на двете улици. Написаното се оказа вярно. За да разберем кой и кога ще довърши ремонта и ще приведе улиците в прилично състояние потърсихме последователно фирмите „Инжстрой”, ВиК – Плевен и „Топлофикация” – Плевен.

Оказа се, че отговорността е на „Топлофикация” и затова се свързахме с директора на дружеството инж. Йордан Василев. От него разбрахме, че „Топлофикация” е извършила реконструкция на тръбопровод по двете улици. А фирмата, с която „Топлофикация” – Плевен има договор за ремонт на улиците, е „Ахрида билдинг” /ДЗЗД „Ахрида билдинг”, гр. Пловдив, б.а./, по-точно фирма „Парсек” /”Парсек Груп” ЕООД, гр. София, б.а./, която е партньор на „Ахрида билдинг” и извършва ремонти в Плевен. Това става по силата на договор след спечелена поръчка по силата на ЗОП /Закон за обществените поръчки, б.а./.

През изминалата седмица фирмата е започнала работа по възстановяването на улиците, но е преустановила дейността си по финансови причини, каза инж. Василев. Финансовите им затруднения са поради неизплатени средства по извършени вече ремонти в община Плевен. Това е тяхната версия, каза инж. Василев. И добави: „Ние им плащаме по договор, но те твърдят, че чакали някакви финансови средства да им постъпят , че да си продължат работата. Това е тяхната версия”. „Ако видя, че не реагират , ще търся друг изпълнител. А този ще го съдя”, каза още инж. Василев.

Ще добавим само, че от 1-ви ноември са забранени всякакви разкопавания и ремонти на улици, освен в случай на авария. Дано до тогава бъдат направени и злополучните ремонти на улиците „Бяло море” и „Драгоман”.

У 1
У 3

Снимки – Плевен прес.

Споделете:

Прочетете също

20240620 095711

Община Гулянци изпълнява пореден проект за подобряване на материалната база на социалния патронаж

Стартираха дейностите по проект „Подобряване на материалната база на Домашен социален патронаж гр. Гулянци“, който …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *