Ужас! Мъртви и умиращи животни до село Радомирци

Що за хора сме? Има ли институции в тази държава?

РАДОМИРЦИ
Ужасът до с. Радомирци община Червен бряг. Снимка – Плевен прес.

На потресаваща гледка се натъкнахме по пътя между селата Радомирци и Ракита в община Червен бряг. На 200 м след излизане от с. Радомирци, вляво, под две цъфнали дървета, се натъкнахме на потресаваща гледка. Мъртва крава, оглозгана коза, полужива овца, две кучета – едно мъртво и едно полуживо с изгризани крайници, лежат на земята.

Всички те завързани със сезал за дървото! За да не бягат, за да умрат ! Що за хора са направили това?! Овцата още дишаше, но с оглозгани крака. Очите ѝ бяха пълни с ужас.

Не можехме и не искахме да повярваме, че това е възможно. Само изроди могат да причинят подобна смърт на животни!

Къде са ДВСК, кметове, еколози, защитници на животни? Къде сте? По предизборна кампания ли?

class="wp-block-heading">В какво се превърнахме бе хора?!
Наистина ли сме мърша, а не народ?!

Вижте още:

Споделете:

Прочетете също

dispanser tuberkuloza 1

От днес до 21 юни в Плевен ще се извършват безплатни прегледи за туберкулоза

От днес, 17 юни, до 21-ви юни в Плевен ще се извършват безплатни прегледи за туберкулоза. В …

31 Последни коментари

 1. Георги Юнчов

  Какво се случва с живата овца и кученцето

  • Радослав

   Здравейте
   Председател съм на организация за защита на животните в гр.София.
   Моля за по точна информация за кученцето с оглозгани крачета и живата агонизираща овца.
   Какво се случва има ли уведомени органи и кой ще поеме нуждаещите се от помощ животни.

   • Наблюдател

    Хей, много ви е лесно да давате акъли от жълтите павета! Ако бяхте видяли тази ужасяваща картина и вонята на разлагащи животни, на фона на измиращи хора от Ковид, как щяхте да вземете някое животно и с колата си да го за карате на лекар! Да рискувате да се заразите!? А покрай тази картина са минали всякакви длъжностни лица, политици и особи, кметове, ловци, лекари и платени еколози, защото е само на метри от пътя! А за извършителите на тази гадост да не говорим!

  • Даяна Павлова

   Немога да повярвам какво чета,Немога да разбера кой и защо ще направи това,за какви идиоти,за какви кметове,за каква надежда,да имаме в тези кметове политици за мене те са едни чудовища който си взимат парите и това е незнам какво да кажа без думи съм

 2. Габриела

  Подаден ли е сигнал в полицията за този случай?

  • Няма значение

   Моля Ви, дайте информация дали са оцелели кучето и овцата, някой помогнал ли е?

 3. Миглена Крумова

  Информация подаден ли е сигнал на 112 и БАБХ,моля да отговорите?!?

  • Кметът на община Червен бряг се е самосезирал. Информира ни, че са задействани съответните органи на територията на общината. Животните са с маркери. Извършителят ще бъде открит по думите на кмета. Ще ни бъде дадена подробна информация утре сутринта. Ще ви информираме.

   • Какво се случва с живата овца и кученцето? Оказаха ли им помощ? Защо не сте написали в статията?

 4. Уважаема редакция, освен потресаващото престъпение, още по-потресаващо е, че сте си тръгнали без да се обадите на 112, бед да реагирате и окажете помощ на живите животни. Това е престъпление по чл325б от НК на РБългария и сте длъжни да уведомите полиция и прокуратура. А човешкото е да окажете помощ, да подадете поне вода, да извозите животните до голям град с вет лекари и търсите помощ. По-потресена съм от вашите бездушни и неадекватни действия. По-потресаващи от тези на извършителите.

  • Уважаема госпожо Димова, направихме това, което ни е професия – информирахме. Лесно е да обвиняваш скрит зад компютъра. Трудно е с малък екип, отразяващ многобройни събития по задължение, да правиш това, което е задължение на други хора и институции. Ако не бяхме информирали за случая, вие как щяхте да знаете за него ? И как щяхте да ни “подвеждате под отговорност” ? Благодарим за големите ви очаквания към сайта, но все още не сме ДАНС, БАБХ, МВР, община. Обвиненията ви са обидни. Както за нас, така и за вас. С уважение – Правда Маринова, гл. редактор сайт “Плевен прес”.

   • Руслана Попова

    Вие наистина ли имахте безсрамието да напишете този циничен и крайно невеж отговор ? Освен служебни задължения на първо място имате такива , като граждани , кое не разбрахте вие ? Всеки гражданин е обществено задължен, когато узнае за извършено престъпление или има съмнение за такова , да уведоми незабавно полицията и прокуратурата , да подаде сигнал към тях и съответните институции , най- малкото, от което е да се обади на 112 ! Да не говорим, че морално сте задължени да окажате помощ на бедстващи , пострадали и все още живи и напълно беззащитни същества в тежко състояние , което даже не ви е минало през акъла ! Вашият принос в случая към цялата ситуация е нищо повече от заработване на някой лев от поредните драскачи , каквито всъщност сте !

   • pixelcat@abv.bg

    Малоумници от Плевен Прес! Нарича се човещинка. Уроди

   • Ама вие съвсем сериозно ли го написахте това? Аз… направо не мога да повярвам, че някой е написал това, някой друг го е одобрил… Трудно е за малък екип да знае какво е правилно да направи ли, трудно е понякога да имате съвест и да не мислите за това каква ще е ползата за вас, нали? Трудно е да се обадите по тел? Тоест не беше трудно да извлечете дивиденти и да се възползвате от състраданието на хората, но да сезирате някого беше особено трудно.

    Срам, пълен срам. Дано тази ви нечовешка реакция на случилото се ви преследва дълго време и следващият път един глас, който в момента явно е силно заглушен от нещо се обади и постъпите правилно. Само една подсказка, този глас се казва СЪВЕСТ.

    Това просто не е за вярване, обяснява защо има толкова тормоз над животни в България. Защото на някой не му пука за другите, пука ви само доколкото това може да ви докара трафик.

    • Леле майко ,каквато и професия и екип да си , преди всичко си човек ,уж…нямам думи ,поне да не бяка писали коментар. Това е престъпление ,да подминеш безучастен друго престъпление и то касаещо нечий живот.

   • Джулия Ст.

    Неуважаема Правда Маринова и всеки от екипа на редакция Прас Прес, свидетел на това зверство – вие до един сте анти-човеци. Боклуци!

    Повече нямам какво да напиша. Пожелавам ви тежко възмездие.

  • Прокурор

   Ало, моме! Знаеш ли състава на чл. 325 б от НК? Не се излагай да драскаш тъпизми!

   • Джулия Ст.

    Тъпизмите ги драскаш ти, тъпако! Съвсем правилно е написала дамата, че извършеното е съставомерно с престъпление по чл. 325 б от НК и тия боклуци от редакцията са били длъжни да се обадят на 112! Абе защо такива като теб с по две мозъчни гънки винаги се правят на експерти! Пфу!

 5. Е как можахте да зарежете агонизиращите животни на полето и да продължите?!? Възмутени били! Как пък не се сетихте да им спасите живота, като ги заведете спешно на лекар ? Иначе голяма сензация, няма що. Пуснали 5 реда за рейтинг. Що за хора сте ?

  • А по-полека с квалификациите! Ти като видя снимката на Премиера с шкафчето, защо не отиде да му вземеш пачките и кюлчетата и да ги раздаде на бедняците? Хайде в затвора – за пасивност!

   • До Бедняк

    А ти направи ли гнещо по въпроса коййто задаваш, бе , идиот?! Или чакаш някоя жена да ти върши мъжката работа! Че и в затвора я пращаш?!

 6. Валерия Георгиева

  Какво се случва със животните? Прибрани ли са някъде, някаква помощ? Моля дайте ми контакт, искам да помогна!

 7. Неуважаеми, независимо от професията, всеки свидетел на престъпление звъни на 112. Телефони ли нямате. Ако намерите ранен човек пак ли ще си заминете и оправдаете, че не ви е професия да лекувате. И ще пишете жалки дописки. Вие наистина не осъзнавате колко гнусно сте постъпили. Подлежите и на санкции. За морала ви няма да коментирам. Коментарите по групите на стотици хора са в същия дух. Явно само вие не осъзнавате падението си и липсата на професионализъм. Поне замълчете и не дразнете нормалните хора.

  • Димова иди на психиатър! Ти би ли взела полумъртво вонящо животно в колата си и да му търсиш лекар! На фона на разлагащи се трупове и тази пандемия? Много е лесно да плюеш и търсиш кусури! За какво са тези власти? Те са уведомени за случая! Проблема е кой е сторил тази скверност!?

   • До "Човек"

    Ти не би го направил, нали? А се наричаш “Човек” – и то с главна буква! БОКЛУК! Колата ти вони на ла*на! И ти също!

   • Джулия Ст.

    Сори, ти си всичко друго, но не и човек!
    Аз съм взимала полуживи, “вонящи” животни в колата си ако видя пак, пак ще взема! Защото състраданието е основна и висша човешка ценност. Нямаш ли го, не си нищо повече от воняща биологична маса! Това си ти и тия от редакция Плевен Прас прес!

  • Зоотехник

   Адмирации за журналистката, че огласява случая! Тя е преценила, че животните в това състояние не могат да оживеят и е излишно да се ангажира здравен ресурс! Още повече, че в момента има дефицит на такъв, дори за хората! А вие, щом сте толкова напористи, публикувайте телефонния си номер, за да ви търсят помощта при подобни случаи!

   • Абе, ей, зоотехника, кой си ти че да преценяваш, че няма да оживеят животните. Дефицит имало, “дори за хората”, едни и същи лекари ли лекуват хората и животните, бе, умник…
    Адмирации на журналистката, да, ама да беше помогнала на самите животни, горките – викаш хора на място или ги превозваш до ветеринар и т.н. търсиш начин да помогнеш. Излишно било да се ангажира здравен ресурс – трябва да се ангажира винаги щом става въпрос ЗА ЖИВОТ! Излишен е твоя коментар!

   • Абе мърльо,дано не си зоотехник наистина!На “журналистката” не й е работа да преценява дали животните са могли да оцелеят или не!Човешкият дълг,а и закона повеляват да звъннеш на съответните институции,които да окажат помощ!
    Вет доктор е лицето,което има квалификацията да прецени доколко един живот има шанс или не и ако няма шанс се прилага евтаназия,за да се сложи край на страданието на животинката.
    Посерко си ти,никакъв зоотехник.Поне не се опитвай да ръсиш мозък.Няма нищо в кратуната ти.

 8. “Всички те завързани със сезал за дървото! За да не бягат, за да умрат ! Що за хора са направили това?! Овцата още дишаше, но с оглозгани крака. Очите ѝ бяха пълни с ужас.

  Не можехме и не искахме да повярваме, че това е възможно. Само изроди могат да причинят подобна смърт на животни!

  Къде са ДВСК, кметове, еколози, защитници на животни? Къде сте? По предизборна кампания ли?

  В какво се превърнахме бе хора?!
  Наистина ли сме мърша, а не народ?!”

  Вие от това провинциално вестниче наистина сте изключително бездушни спесимени.Еволюцията си е направила шега с вас и ви е подминала.А може и да е била погнусена от липсата на човешко съдържание у вас,така както съм погнусен и аз.И ето,че сте си останали примати.
  Къде били кметове,еколози,защитници?А вие?Вие сте били първи на местопрестъплението,където 2 от жертвите полуживи са агонизирали.Вие,мърши безсрамни сте ги подминали,бързайки да надраскате пикливия си репортаж,за да си вдигнете рейтнига!А всъщност вие сте били единствените,които са могли да помогнат реално на тези страдащи животни!Вие няма как да сте човеци!

  Правдо Маринова,надявам се,че нямаш деца.Такива като теб не бива да създават поколение!В този свят има твърде много мърша,земята се задъхва от вас.Проклети да сте до един в тази скапана медия!

 9. Възмутен

  И за третия свят не ставаме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *