Последни новини
Начало | Здравеопазване | Удължават епидемичната обстановка до края на септември

Удължават епидемичната обстановка до края на септември

проф. Костадин Ангелов, министър на здравеопазването. Снимка – интернет.

Министерството на здравеопазването ще внесе в МС предложение за удължаване на извънредната епидемичната обстановка в страната до края на м. септември. Това заяви проф. Костадин Ангелов – министър на здравеопазването при днешното си посещение във Варна. Въпреки че заболеваемостта спада през последните две седмици, министърът ще предложи това удължаване.

“Не възнамеряваме да засилваме мерките, ако цифрите останат такива”, каза професорът. Той определи като грозна лъжа съмненията, че наесен маските навън отново стават задължителни.

От утре във Варна ще заработи координационен център, чрез който ще бъдат разпределяни пациентите по болничните заведения. Новото звено ще се помещава в Инфекциозната клиника към МБАЛ „Св. Марина“, която е разположена на територията на комплека на МБАЛ „Св. Анна“.

“Всяка една линейка, която пристигне с пациент, който има нужда от лечение, ще се преценява на място от дежурния инфекционост. Той ще разпределя този пациент към кое болнично заведение да бъде насочен за лечение”, обясни Ангелов.

Прочетете също

Млади доброволци в битката с коронавируса в град Левски

Снимка – пресцентър община Левски Млади доброволци се включиха в битката за предпазване от заразата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *