Начало | Новини | Уволниха управителката на “Тибор” ЕАД в Плевен

Уволниха управителката на “Тибор” ЕАД в Плевен

“Тибор” ЕАД. Снимка – интернет.

Управителката на “Тибор” ЕАД – Петя Бориславова Петкова е уволнена, със заповед на кмета Георг Спартански от 26.09.2017 год. В заповедта за уволнение е посочено като основание резултата от одиторска проверка на управлението на фирмата за периода от 01.01.2014 год. до 01.09.2016 год. Одитният доклад е посочил редица нарушения в управлението на фирмата от страна на Петкова, между които:

  • предоговаряне условията на банков кредит без решение на Съвета на директорите на дружеството, като не е изпълнила решение на Общинския съвет за рефинансирането му.
  • натрупани задължения на дружеството от неплатени наеми към община Плевен. От м. септември 2012 год. дружеството е спряло да плаща дължимия наем от 2 400 лв. на община Плевен, по силата на Договор за наем за предоставяне за временно и възмездно ползване 9.295 % идеални части от имот, представляващ двуетажна търговска сграда – “Кооперативен пазар”.
  • П. Петкова не е внесла като изпълнителен директор  управленската програма за развитие на дружеството за 2017 год. в Общински съвет – Плевен.
  • еднолично е утвърдила щатно разписание, без решение на Съвета на директорите, като е увеличила заплатите на определени служители.З

Заповедта за уволнението на Петя Петкова и е връчена на 26-ти септември, тази година, като е уведомен и Съвета на директорите на “Тибор” ЕАД.

Прочетете също

ДЕН: Цинизмът и популизмът на управляващите по отношение на Бюджет 2021 нямат край

Снимка – пресцентър на ДЕН С изумление и нарастваща тревога наблюдаваме продължаващите опити на управляващата …

Един коментар

  1. Да се уволнят всичките управители на общински фирми, защото кражбите са космически и безконтролни! Това са тлъсти хранилки за партиите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *