Увеличават се начините за плащане задълженията към плевенската Дирекция „Местни данъци и такси“

mdt18 jpg

Дирекция „Местни данъци и такси“ към Община Плевен сключи договор с нов доставчик на платежни услуги, който има офиси в цялата страна и чиято клонова мрежа предстои да бъде разширена още в бъдеще. Това обяви днес, 15 април, на редовното оперативно заседание на ръководството на Община Плевен Огнян Иванов, директор на Дирекцията. Дружеството е FastPay, в чиито офиси в цялата страна могат също да се заплащат налозите към Община Плевен. Плащането става в реално време, връзката с базата данни също е в реално време, т.е. каквито задължения бихте платили на касите на „Местни данъци и такси“ в паричния салон на ул. „П. Р. Славейков“ № 21 в Плевен, такива бихте платили във всеки офис на FastPay, уточни Иванов.

В момента се извършва и интеграция между системите на местните данъци и банка ДСК, което ще позволи заплащане на налози през сайта на банката в реално време, всички процедури ще стават онлайн с дебитна или кредитна карта. Инициатива за това сътрудничество е на банката, такъв договор Община Плевен има и с други банки. Такъв документ може да се подпише и с други финансови институции, стига системите да могат да се напаснат една към друга.

Огнян Иванов допълни и че продължава тенденцията за събираемост на задълженията с по-високи от миналогодишните темпове, запазва се и повишаването на ръста на приходите в Дирекция „Местни данъци и такси“.  

Споделете:

Прочетете също

545359eca6591ac5f37fce801a876dfb 1

Кметът на Червен бряг: 24 май обединява всички нас около езика и писмеността ни като народ

Уважаеми жители на община Червен бряг, Уважаеми педагози, ученици и дейци на културата, Честит 24 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *