Тържествено дипломиране  випуск 2021 и випуск 2022 на Факултет „Обществено здраве“

Снимка – „Плевен прес“

На 7 – ми април в зала „Магнум“ във Втора клинична база „Проф. д-р Марин Ганчев“ се проведе тържествена церемония по дипломирането на випуск 2021 и випуск 2022 на Факултет „Обществено здраве“.

Общо 140 бакалаври и магистри от четири специалности на Факултет “Обществено здраве”, получиха своите дипломи. От тях 34 бакалаври и 13 магистри от специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия”, випуск 2021. 10 бакалаври от специалност „Опазване и контрол на общественото здраве“, випуск 2021; 24 бакалаври и 34 магистри от специалност „Управление на здравните грижи”, випуск 2021 и 2022, и 25 магистри от специалност „Обществено здраве и здравен мениджмънт“, випуск 2022.

44 са дипломантите с отличен успех от випуск 2021 и випуск 2022 на Факултет „Обществено здраве“. Двама са пълните отличници – Атанас Анов и Антония Статева – магистри по „Обществено здраве“ и здравен мениджмънт, придобили професионална квалификация „Здравен мениджър“.

Снимка – „Плевен прес“

Александра Щърбанова е отличник в бакалавърската програма на специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“.

Деканът доц. д-р Милена Карчева беше водещ на тържественият ритуал по дипломиране на абсолвентите на Факултет „Обществено здраве“. Дипломите бяха връчени от  ректора проф. д-р Добромир Димитров, който поздрави дипломантите. За първа година беше поставено началото на една нова инициатива – награждаване на дипломантите, станали родители по време на следването. За успешното съчетаване на следването с ролята на добър родител, абсолвентите  получиха изненадани с приятни награди, осигурени от Община Плевен и спонсори.

Медицински университет – Плевен по традиция провежда тържествения ритуал по дипломиране на Факултет „Обществено здраве“ на 7 април – Световен ден на здравето. Датата е избрана през 1948 г. с основаването на Световната здравна организация. Международният ден на здравето се чества като Ден на работещите в здравеопазването в България от 06.02.1964 г. Тази година мотото на празника е „Нашата планета, нашето здраве“ (Our planet, our health).

Гости на тържествената церемония по дипломирането на двата випуска, бяха и деканите на другите основни звена на Висшето училище.

Дипломантите бяха поздравени с изпълнение но общински хор „ Гена Димитрова“.

Събитието, беше уважено и от кмета на гр. Плевен Георг Спартански, който поздрави завършващите.

Снимка – „Плевен прес“
Снимка – „Плевен прес“
Снимка – „Плевен прес“
Снимка – „Плевен прес“
Снимка – „Плевен прес“
Снимка – „Плевен прес“
Снимка – „Плевен прес“
Снимка – „Плевен прес“

Споделете:

Прочетете също

Започва изплащането на помощи за отопление от 15 август

Снимка – интернет. Изплащането на помощите за отопление за предстоящия зимен сезон (1 ноември 2022 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.