Тържествено връчване на дипломите на Випуск 2022 ВВВУ „Георги Бенковски“ в Плевен на 29 юли

20220707 143544
Снимка – Пресцентър ВВВУ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия.

На 29 юли 2022 г. (петък) от 09:00 часа в гр. Плевен на площад „Възраждане“ пред мавзолей „Св. Георги Победоносец“ ще се проведе ритуалът по присвояване на първо офицерско звание на курсантите на ВВВУ „Г. Бенковски”,   връчването на свидетелствата на кадетите на Професионалния сержантски колеж и дипломите на абсолвентите.

Випуск 2022 „Полковник Борис Дрангов“ е 71-я след създаването на НВВУ “Георги Бенковски“ през м. септември 1945 г.

КУРСАНТИ:

През настоящата учебна година ВВВУ „Г. Бенковски” завършват 26 курсанти / от които 2 девойки /, обучавани в Специалност „Организация и управление на военните формирования на тактическо ниво“ по 4 военни специализации, с общ среден успех от следването – много добър 5,09 и успех от държавните изпити- много добър 5,22.

Присвоява им се първо офицерско звание „лейтенант” и получават образователно-квалификационна степен „бакалавър” по военна и гражданска специалност.

Випускниците от специализация “Летец- пилот“ водят класацията, завършват с общ среден успех – Отличен 5,59 , а от държавните изпити – отличен 5,68. 

Първенец на Випуск-71-ви „Полковник Борис Дрангов“ е лейтенант инж. Михаил Йорданов Йорданов, специализация „Летателни апарати и авиационни двигатели“. Той завършва обучението си с общ среден успех Отличен 5,91 и от държавните изпити – Отличен 6.00. В комплексното класиране лейтенант Йорданов отново е първенец с 91,79 точки.

Шест випускника завършват обучението си с успех  над 5,50 и с пълно отличие от държавните изпити. Други 14 от бакалаврите постигнаха успех над много добър 5,00 на държавните си изпити.

Отличниците по специализации са:

1. Лейтенант инж. Лъчезар Мирославов Михайлов – специализация „Летец-пилот”

2. Лейтенант инж. Михаил Йорданов Йорданов -специализация „Летателни апарати и авиационни двигатели”

3. Лейтенант инж. Димитър Вълков Калъчев -специализация “Ръководител на полети, Щурман-управление на въздушното движение”

4. Лейтенант инж. Васил Людмилов Йорданов -специализация ‘’Авиационни електроприборни и автоматични системи”

Тази година се дипломират 2 момичета , специализация „Ръководител на полети/Щурман-управление на въздушното движение/“.

Младежи, родом от 15 града оцветяват випуска. Плевенчаните са 8, от София са 4-ма , Пловдив- 3-ма. В бойната ни авиация ще има представители от Бургас, Ямбол, Тетевен, Сливен, Кюстендил, Ловеч, Тутракан, Златоград, Враца и Ботевград.

Випускниците избраха военните формирования където ще започне професионалният им път.

12 Авиационна база –Долна Митрополия ще приеме на различни длъжности 10 от випускниците , следвана от 24 Авиобаза – Крумово – 5 авиоинженери, 16 Авиобаза – Враждебна – 4-ма , 3 Авиационна база – Граф Игнатиево и База КУН – по 2-ма ръководители на въздушното движение, а в 22 Авиационна база – Безмер – 1 ръководител на въздушното движение.

Първенецът на випуска лейтенант инж. Михаил Йорданов, специализация „Летателни апарати и авиационни двигатели“ пожела да служи в Морска вертолетна авиобаза „Чайка“.

Подгласниците му по бал в другите специализации изразиха предпочитанията си към длъжности в:

– 12 Авиационна база – лейтенант инж. Ивайло Захариев, специализация „Летец-пилот“;

– 3 Авиационна база – лейтенант инж. Димитър Калъчев, специализация „Ръководител на въздушното движение“;

– 24 Авиационна база – лейтенант инж. Християн Делчев, специализация „Авиационни електроприборни и автоматични системи“.

КАДЕТИ:

Във Випуск 2022 „ Полковник Борис Дрангов“ се дипломират и кадетите от Професионалния сержантски колеж- ВВС.

В ПСК се проведе обучение в дневна форма по специалността „Експлоатация и ремонт на авиационна и навигационна техника”.

Завършват и кадетите от задочната форма, с две годишен срок на обучение по специалностите „Експлоатация и ремонт на зенитно въоръжение и радиолокационни станции“, „Обща и специализирана  администрация“  и „Логистика“.

Общо кадетите – випускници на Професионален сержантски колеж през 2022 г. са 84, от които четирима са в дневна форма на обучение със срок от една учебна година. Средния успех на всички специалности е мн. добър 4,98.

Първенец на Випуск 2022 от ПСК е старши сержант Цветелина Здравкова Цветкова  от специалност “Обща и специализирана администрация” задочна форма от в.ф. 34420 с успех – отличен 5,62 , а отличници на випуска са редник Златка Живкова Добрева, специалност “Логистика” задочна форма от в.ф. 54270, с успех – отличен 5,57 и редник Георги Еленчов Нонов –редовна форма на обучение ,Специалност  „Експлоатация и ремонт на авиационната техника” от в.ф.28000.

СТУДЕНТИ:

На държавни изпити за придобиване на образователно-квалификационна степен „бакалавър“ – редовно и задочно обучение се явиха 20 студенти, обучаващи се по граждански специалности: „Авиационна техника и технологии“, „Авиационна електроника“, „Автоматика, информационна и управляваща техника“ и „Авиационни електронни системи за управление на въздушното движение“. Постигнатият общ успех е Добър 4,41. Благовеста Банчева от специалност „Авиационна електроника“ завършва с общ успех Отличен  5.90.

На защита на дипломни работи на студенти за придобиване на образователно-квалификационна степен „магистър“ – задочна форма се явиха 31 обучаеми по граждански специалности: „Авиационна техника и технологии“, „Електроника“, „Автоматика, информационна и управляваща техника“ и „Авиационно въоръжение“, „Авиационен мениджмънт“, „Аерокосмическа техника“, „Въоръжение и боеприпаси“.

Членовете на изпитните комисии са удовлетворени, че болшинството от дипломните проекти са с практическа насоченост.

На високо ниво и с пълно отличие бяха защитите на двамата виетнамски офицери Хоа Ван Нгуен и Тханг Конг Буй по гражданска специалност „Електроника“.

По гражданска специалност „Авиационен мениджмънт“ 8 представителки на нежния пол защитиха достойно разработените теми.

Традиционно Община Долна Митрополия отличава випускник с постижения през периода на обучение. Тази година това е летецът – пилот лейтенант инж. Ивайло Венциславов Захариев.

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов“ ще отличат випускници.

За втори път ще бъдат връчени и награди на името на подполковник Георги Иванов Колев.

Пресцентър ВВВУ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия.

Михаил Йорданов2
Снимка – Пресцентър ВВВУ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия.
Споделете:

Прочетете също

danyci 1

Наближава крайният срок за плащане на местни данъци и такси с отстъпка

Дирекция „Приходи от местни данъци и такси” към Община Плевен напомня, че крайният срок за плащане …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *