Тържества по повод 24 май в общините от област Плевен

KiM
Паметник на Св.Св.Кирил и Методий, скулптор Владимир Гиновски. Снимка – Интернет

По повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в общините от област Плевен ще се проведат тържества. Ето някои от тях:

Община Белене

obshtina belene 1
Община Белене. Снимка – Интернет

В понеделник, 24 май 2021г., Община Белене организира тържествено честване на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Празничната програма ще започне от 10:00 часа и ще се проведе на площад “България”.

По повод 24 май  в актовата зала на  НЧ „Христо Ботев“ Белене се проведе среща – разговор “Силата на българското слово” с   Боян Ангелов – председател на Съюза на българските писатели. Организатор на събитието бе НЧ “Христо Ботев – 1892”, гр. Белене.

Автор на над 30 книги, сред които: „ А върху ножа – детелина”, „Тиара”, „Делтата на другия живот”, „Скали от вятър”, „Еос”, „Цветовете на тъгата”, „Съзерцание”, „Пристанище в средата на душата”, „Византийска мозайка”, „Отрицание на отрицанието”, „Разговор с мълчанието”, „Ъндърграунд” и книги с историко – философска и литературно – критическа насоченост, съставител на енциклопедии и поетични антологии.

Председателят на Съюза на българските писатели дари за читалищната библиотека нови книги от български автори, които ще зарадват нашите читатели.

Община Червен бряг

Cherven bryag 1
Община Червен бряг. Снимка – Интернет

На 24.05.2021 г. от 10.30 часа на централния площад Община Червен бряг организира тържествен концерт и церемония по награждаване на изявени учители, педагогически специалисти, ученици и дейци на културата.

Община Долна Митрополия

obshtina dolna mitropolia 2 1
Община Долна Митрополия. Снимка – Интернет

В навечерието на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в НЧ „Зора-1990г.”село Победа, се проведе празнично тържество. Гости на събитието бяха учители, дейци на културата и Кмета на с.Победа Даниела Александрова. Беше представен празничен видеоконцерт с участието на деца и ученици, творящи в читалището. Госпожа Надка Найденова учител, деец на културата и дългогодишен приятел на читалището, подари две ценни издания на библиотеката – „Хроники на Вазовия род“ от Катя Зографова и „Стефан Данаилов – Романът на моя живот“ от Георги Тошев.

с.ПобедаД.Митрополия
Участници в тържеството в с.Победа. Снимка – личен архив

Община Левски

24 may Levski

Община Плевен

24 may plakat

Споделете:

Прочетете също

img9931

През 1934 г. в Царство България са забранени политическите партии

На 14 юни 1934 г. в Царство България с наредба-закон са забранени политическите партии. Деветнадесетомайският преврат е държавен преврат в Царство България, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *