Тъкмо одиозното минало си бе тръгнало и ПП-ДБ го реабилитираха

348916995 1689376578161678 1753916834701648826 n

„Ако се гръмнеш със заглушител брои ли се, че си умрял?

Въпросът за появата на ГЕРБ и Борисов отново на власт не е персонален. Даже не е и само принципен. Епохален е. Върнахме се три петилетки назад. Днес в спорта по БТВ даваха Баце как изпълнява пряк свободен удар в селско мачле на ветерани, после вдигаше купата. Това беше първа новина в емисията. Хилим се на Държавната телевизия в Северна Корея, само че там Ким Чен Ун, пък сигурно и сестра му, щяха да отбележат поне.

Тъкмо одиозното минало бе тръгнало по пързалката и ПП-ДБ взеха, че го реабилитираха. “В името на държавата”- най-лицерното политическо оправдание, чунким не го знаят. И как ще борят врага, като делят обща спалня с него? Каквито и министри да предложат, най-вероятно ще са лъсната витрина, отваряш я и вътре – паяжина. Но иначе усмивки и кариеризъм и отзад – миналото с косата в ръка.

Антикорупция? Тепърва ще видите какво е корупция и непотизъм по гербаджийски, когато започнат назначенията по първия и втория ешелон на администрацията – ДНСК, ДАНС, РИОСВ, КЕВР, Комисия за защита на потребителите, на конкуренцията…

Прогресизъм? Като се връщаме в епохата на джипковизма. Джипката я няма, ама шофьорът е тук.

Европеизация? Европа само на картичка. От Барселона.

Тази коалиция е позорно харакири за ПП-ДБ. Колкото и да я замазват и да се преструват, че нещата са си постарому. А ГЕРБ ще си векува. Питайте Яне Янев, Кунева и Валери Симеонов. Само че, те достатъчно добре разкешиха от властта и нямат особено желание да отговарят вече на суверена си. Ще видим сега как ще е.

По-страшното е, че не остана кой да предложи нещо по-различно от модела ГЕРБ. БСП се превърна в социалистическа партия по германски тертип. Националсоциалистическа.

Слави, малкото ДПС, с пластмасовите му промени е ясен.

Възраждане – също. Там Баце отдавна е разкешил. Тепърва ще го разберете, че това е поредната резервна гума на ГЕРБ. Те я надуват, тя спукана.

Въпреки всичко, ще изгрее и слънце на улицата на цяла България някой ден. Кураж не трябва да се губи. Стиска се докрай.“

Автор – Невен Вутев

Споделете:

Прочетете също

437541863 740349108083560 1889949255045264289 n

Картини, бродерии и мозайки от раковини показват в Кнежа, съвместно с посолството на Северна Корея

Корейски картини, бродерии и мозайки от раковини показва в Кнежа, съвместно с посолството на Северна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *