Турнир по ускорен шах за купата на сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов“ – Плевен ще се проведе във Военния клуб на 24 февруари

417716947 6543526319084649 2934900165726439728 n

От ляво надясно: о.з. полк. инж. Валери Димитров и о.з. подп. инж. Радослав Георгиев.

Снимка: “Плевен прес”

Турнир по ускорен шах за купата на сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов“ – Плевен ще се проведе в театралния салон на Военния клуб на 24 февруари от 10:00 часа. Това съобщи председателят на управителния съвет на сдружението о.з. подп. инж. Радослав Георгиев днес, 5 януари, на пресконференция в пресклуба на БТА в Плевен. Турнирът се организира от Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов“, ДФСГ „Интелект“ и Военния клуб в нашия град със съдействието на СКШ „Спартак Плевен XXI“.

Подп. Горгиев учтони, че целта е популяризиране на шахмата сред подрастващите:

„Могат да участват ученици от начален курс на обучение. Те ще бъдат разделени на две възрастови групи – от 7 до 9 и от 10 до 11 годишни. Желаещите могат да се записват до 19 февруари при назначения от директора учител. Главен съдия на турнира ще бъде председателят на СКШ „Спартак Плевен XXI“ Чавдар Андреев. Турнирът ще се проведе по швейцарската система, като броят кръгове ще бъде съобразен с броя на участниците.

Всички участници ще получат удостоверение за участие в турнира, а купата и другите награди ще бъдат връчени, след завършването му“.

Допълнителни сведения могат да бъдат получени в Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов“ – Плевен на тел. 0884798918 и 0885071739, както и на e-mail chavdar@perfect-medica.com.

На днешната пресконференция присъства и о.з. полк. инж. Валери Димитров – член на управителния съвет на сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов“, който обяви още две предстоящи събития, които сдружението организира през април – Пролетен фестивал на танцовото изкуство и конкурс за деца, изпълнители на народна песен, посветен на оперната прима Гена Димитрова.

Подп. Георгиев и полк. Димитров припомниха знакови събития от българската история, когато Великите сили са се опитвали да разпокъсат България. Те бяха единодушни, че българската земя не е за продан, защото е свещена.

Подп. Георгиев обяви, че от сдружението ще изпрятат предложение до миниситъра  на вътршените работи за постоянни посещения на полицаи в детските градини и училищата, които да запознаят подрастващите с правилата на движение по пътищата и законите в България и да изградят у тях доверие към служителите на реда.

О.з. подп. инж. Радослав Георгиев говори също за вярата и любовта към родината, които трябва да бъдат култивирани в съзнанията и сърцата на българските деца и да ги възпитават на човечност.

На въпрос на „Плевен прес“ трябва ли в българското училище да бъде върнато задължителното изучаване на Вероучение, което се е изучавало като балоопределящ предмет до 1947 година под името „Закон Божий“, подпол. Георгиев и полк. Димитров заявиха категоричната си подкрепа за тази идея, за реализирането на която, у нас се работи отдавна.

Полк. Георгиев обеща и през новата 2024 година Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов“ – Плевен да следи, както обществените процеси, така и всичко, което се случва в българската армия. Той сподели, че стремежът на сдружението винаги е бил да са полезни, „защото, ако не сме полезни, сме излишни“.

Споделете:

Прочетете също

8 3

Малките актьори от плевенския театър посвещават три премиери на най-българския празник – 24 май

На 20, 21, 22 май, в три поредни вечери, можете да гледате „Криворазбраната цивилизация“, в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *