Последни новини
Начало | Новини | Трудово производителната кооперация е началото на гражданското общество

Трудово производителната кооперация е началото на гражданското общество

Снимка – Интернет

Това заяви досегашнияг председател на Окръжния съюз на трудово производителните кооперации в Плевен – Пенчо Карагьозов, на пресконференция в пресклуба на БТА. Той представи новоизбрания председател инж. Данаил Начев, доскорошен председател на ТПК „Мара Денчева“ – най-голямата в Северна България за хора с увреждания.

Предстои отбелязване на 125 години от учредяването на първата ТПК в България, съобщи още Карагьозов.

Новоизбраният председател инженер Начев допълни:

Тържеството ще бъде открито на 23 септември.

  • в 10ч. пред читалище „Съгласие“  от хор на глухонемите. Те ще изпълнят жестомимичен текст на фона на музик . Ще присъстват градски и национални ръководители. Ще последва разглеждане на изложба за миналото, настоящето и бъдещето на ТПК, подписване на меморандум за взаимопомощ между община Плевен, Окръжен съюз на ТПК и Национален съюз на ТПК.
  • в 11ч. на крайречната велоалея в района на читалището ще се състои символичен маратон на  10 човека с намалена работоспособност, подкрепени от 10 здрави човека.

“Организаторите ще се радват гражданите на Плевен да проявят интерес и да подкрепят хората с увреждания с участие в тържеството. Ще бъдат спазени всички предписания и противоепидемични мерки“, каза още Начев.

Накрая той сподели зо добрите условия, които в ТПК „Мара Денчева“ са създали. По негови думи, кооперацията произвежда облекла с грижа за работниците. В последните месеци са започнали да произвеждат и маски.

“Националният съюз стопанисва няколко почивни бази на море и планина и те се ползват от хората с увреждания“, допълва Начев.

Снимка на предстоящата изложба по случай 125 години от първата ТПК в България. Снимка – “Плевен прес”

Прочетете също

Манолова: Източват ли се анти-Ковид парите през офшорни и фалшиви фирми ?

Мая Манолова. Снимка – архив Плевен прес. Народните представители да създадат анкетна комисия в парламента, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *