Три плевенски фирми получиха благодарствени грамоти за дарителство

Георг Спартански – кмет на Плевен и представители на фирмите дарители. Снимка – „Плевен прес“.

На 3 декември кметът на Община Плевен – Георг Спартански  връчи благодарствени грамоти  на фирми дарители в кампанията на общината за набиране на средства за възстановяване на дървесните видове на територията на града и коледна украса.

В началото на срещата Спартански посочи, че дървесният фонд на града дълги години не е подновяван. Дърветата по плевенските улици, площади и паркове са стари, и опасни за гражданите, особено при силни ветрове и смерчове. Още от началото на първия му мандат като кмет, Георг Спартански има ясно изразена политика в това отношение. Още от 2016г. е започнало премахване на загинали, опасни  и болни дървета, които нямат шанс да бъдат възстановени. По този начин се предотвратяват инциденти, застрашаващи живота и здравето на плевенчани.

Кметът подчерта, че кампанията ще остане традиционна и два пъти в годината ще бъдат засаждани нови дървета. Ще бъдат засаждани фиданки от 2,5 – 3 метра височина, което благоприятства тяхното прихващане, като при това те ще бъдат от видове по-устойчиви на градското замърсяване на въздуха и почвата.

„ Да благодарим на дарителите, да оценим техния жест и да положим лични усилия за това нашия град да изглежда по-красив и по-приятен за живеене“, с тези думи кметът на Плевен се обърна към дарителите: Фирма „Малтери суфле“, фирма „Чистота“ и общинска фирма „Тибор“, които са дарили средства за фиданки и добави „Дарителският жест не е в размера на сумата. По-важно е съпричастието и подкрепата на тази инициатива“ . Той поясни, че общата сума за закупуването и засаждането на 70 -те млади  фиданки е над 30 хиляди лева, а даренията на трите фирми са на обща стойност 2 500лв.

На представителите на трите фирми бяха връчени благодарствени грамоти.

„Бизнесът, гражданите и градската управа трябва да си сътрудничим за създаване на една по-добра градска среда и нека тези инициативи да продължат“ , каза в отговор г-жа Терзийска – представител на фирма „Чистота“.

Споделете:

Прочетете също

Никопол празнува на 12 и 13 август

Община Никопол. Снимка – интернет. Община Никопол с празнична програма по случай празника на града. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.