Последни новини
Начало | Политика | Избори 2019 | Три жалби в ОИК – Плевен за нарушаване на изборни процедури

Три жалби в ОИК – Плевен за нарушаване на изборни процедури

На 2-ри ноември в ОИК – Плевен са постъпили 3 жалби за нарушаване на изборните правила според жалбоподателите. От общинското ръководство на ПП ГЕРБ са подали жалба на 2-ри ноември относно “нарушение на изборния процес за изборите за общински съветници и кмет на община и кметове на кметства на 27-ти октомври 2019 г.” В жалбата се посочва, че “на територията на град Плевен има присъствие на лица, за които е станало известно, че са от криминалния контингент на гр. Враца. Съгласно получените сигнали, същите лица провеждали търговия с вот в полза на кандидата за кмет Георг Спартански. Лицето, което им съдейства в града и координира действията им е посочено лицето Калин Зеленогорски.” ОИК са изпратили копие от подадената жалба с вх.№ 389/02.11.2019г. на Районна прокуратура – Плевен за предприемане на предвидените по закон действия”.

Другите две жалби са от ИК за издигане кандидатурата на Георг Спартански. Едната е за “нарушение на изборния процес в СИК 152400200 с.Беглеж при произвеждането на изборите за кмет на Община Плевен – втори тур 03.11.2019г.” Става въпрос за недопускане от председателят на СИК на застъпник на Г. Спартански.

В другата жалба се посочва, че “председателят на СИК 152400077  е  поставил масата с документи  на място в секцията , от действия, които извършват председателят и членовете на СИК 152400077”. Жалбоподателите посочват, че по този начин не може да се контролират действията по оформяне на списъци, протоколи и други изборни документи.

И двете жалби са отхвърлени от ОИК – Плевен като неоснователни.

Прочетете също

Очаквано: Мирослав Петров и Велислава Кръстева отказват да бъдат общински съветници

Със свое решение № 254 – МИ от 5-ти ноември т.г., Общинската избирателна комисия в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *