Три дни Плевен е баскетбол

10 1

До сряда Плевен е баскетбол. За първи път от 30 години насам градът е домакин на финалите от Държавното първенство по баскетбол за юноши до 15 години. В турнира участват общо 12 отбора, като финалните двубои между най-добрите ще се играят на 12 юни.. Официален старт на спортното събитие даде заместник-кметът на Община Плевен Елина Димитрова.

„Радвам се да ви посрещнем в Плевен с добре дошли на държавните финали по баскетбол за момчета до 15 години. От името на Община Плевен пожелавам успех на всички – отбори, треньори и щабове! И нека Плевен остане с пълна сила на националната баскетболна карта – със своя любим отбор „Спартак“ – Плевен и неговата вярна публика, с любов и гостоприемство към всички играчи и почитатели на тази невероятна игра“, обърна се към присъстващите в зала „Балканстрой“ Елина Димитрова. Гости на откриване бяха още Филип Виденов – президент на Българската федерация по баскетбол, Цветан Антов – баскетболна легенда и директор на Спортно училище „Георги Бенковски“ – гр. Плевен, дългогодишен състезател на Баскетболен клуб „Спартак“ – Плевен“ и на националния отбор, Ваня Първанова – началник-отдел „Спорт“ в Община Плевен. Успех на състезателите пожела и Богдан Петков – изпълнителен директор на БК „Спартак“ – Плевен.

Преди началото на поредната оспорвана битка на терена излезе мажоретният състав на СУ „Иван Вазов“, Плевен с ръководител Надя Тодорова, който поздрави с изпълнението си играчи, публика и гости.

Днес се играят полуфиналните срещи, като отборът на „Спартак“ – Плевен се изправя срещу тима на БК „Черно море Тича“ – Варна. Финалите са в сряда от 9:00 часа.

баскет 8

баскет 3

Снимки: Община Плевен

Споделете:

Прочетете също

IOAN

На Еньовден отбелязваме рождението на Св. Йоан Кръстител Предтеча

ИМЕН ДЕН ПРАЗНУВАТ МНОГО ИМЕНА Българската патриаршия чества рождението на Св. Йоан Кръстител на Еньовден …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *