Начало | Новини | Триумф за момчетата на хандбалния отбор от Левски

Триумф за момчетата на хандбалния отбор от Левски

 На 16.05.2019 г. в с. Българене, общ. Левски, се проведе зоновия финал по хандбал за юноши до 14 години на зона „Мизия“. До финалния сблъсък от общо девет отбора достигнаха тези на ХК“НОВЕ“ гр. Свищов, ХК “Полюс-ТМ“ гр. Плевен, ХК “Чардафон“  гр. Габрово и домакина на проявата ХК „Левски от гр. Левски.

След победи над отборите от гр. Свищов с 18:16 , гр. Плевен с 16 : 14 и убедителна победа над състезателите от гр. Габрово с 26:16, състезателите от гр. Левски грабнаха зоновата купа и придобиха правото на участие в Държавния финал, който ще се състои в гр. Габрово от 20-ти до 23.06.2019 г. Отборите бяха изключително равностойни и срещите оспорвани, но нашия отбор прояви по-добра психика от връстниците си и заслужено спечелиха трофея. Призови награди получиха Иван Петков от ХК“Полюс“ – за голмайстор, Динислав Танев от ХК “Чардафон“  – за най-добър вратар и Благовест Панков от ХК“Левски“ за най-полезен състезател.

 Наградите бяха връчени лично от г-жа Любка Александрова – Кмет на Община Левски, която присъства на щастливото за нас събитие.

            Това е първата спортна проява, провела се в спортна зала „Христо Ботев“ с. Българене, след извършен основен ремонт.

Г-н Симеон Съев – зонален секретар на зона „Мизия“ гр. Плевен, връчи благодарствена грамота на г-жа Александрова във връзка с възстановяването на залата.

Седмица по-рано момчетата до 12 години заеха второ място на зоновия финал, проведен в гр. Горна Оряховица и придобиха право на участие в Държавния финал за тази възраст, който ще се проведе от 14-ти до 16.06.2019 г. в гр. Поморие.

От ръководството на тима се надяват, че с тези успехи момчетата оправдават огромните средства за ремонта и си спечелиха правото да имат една нормална зала за провеждане на състезания и тренировки, като всички клубове. 

Отбор на победителите: Даниел Дончев и Борислав Пенев/вратари/,Росен Рачев, Милен Христов, Александър Кючуков, Габриел Мандов, Радостин Белчев, Благовест Панков, Ерик Караджов, Ален Петров, Свитлин Гаврилов, Цветомир Дюкенджиев и Йоан Мартинчев.

Треньори: Антоанета Кирова и Георги Христов

Прочетете също

Първо място за второкласничка от НУ “Отец Паисий” на междуучилищен турнир по плуване

Ученичката от втори “б” клас на Начално училище “Отец Пасий” – Плевен, Доротея Минкова спечели …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *