Тревожно! Премиерът на Словакия: Западни държави обмислят двустранни споразумения за изпращането на свои войски в Украйна

ФИЦО
Роберт Фицо, министър-председател на Словакия. Снимка – интернет.

Около 20 европейски лидери, сред които и Фицо, се събраха днес, 26-ти февруари, в Париж. Те ще изпратят на руския президент Владимир Путин послание за европейската решимост по отношение на Украйна. Те също ще се противопоставят на решителността на Кремъл, че Русия е длъжна да спечели войната, която навлезе в третата си година,

Няколко страни от НАТО и Европейския съюз разглеждат възможността за изпращане на военни в Украйна на двустранна основа. Това заяви днес премиерът на Словакия Роберт Фицо, предадоха БТА и Ройтерс.

На телевизионен брифинг след заседанието на словашкия съвет за сигурност, Фицо заяви: “Не мога да кажа с каква цел и какво би трябвало те /военните, б.а./ да правят там”. По думите му Словакия, член на ЕС и на НАТО, няма да изпраща войници в Украйна.

Фицо заяви, че вижда риск от голяма ескалация на конфликта в Украйна. Също така, че повече информация не може да бъде разкрита пред обществеността.

Със съкращения: www.bta.bg Забележка: Заглавието е на “Плевен прес”.

Споделете:

Прочетете също

IMG 20240417 115910

Две инициативи, насочени към децата, се проведоха в Районен съд – Плевен

Две инициативи, насочени към децата, се проведоха в Районен съд – Плевен днес, 17 април, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *