Тошко Йорданов в Плевен: Всички, които не са били за ИТН, сега сами се махат. Което е прекрасно.

ТОШКО
Тошко Йорданов, председател на Парламентарната група на ИТН. Снимка – Плевен прес.

Г-н Йорданов, от миналата година до сега се случиха доста проблеми с партията: загубихте си първенството, разцепихте се сега. Как ще се справите с тези проблеми в навечерието на предстоящи избори ?

Не сме се разцепили. Тези проблеми, за които казвате, са прекрасни, защото всички, които не са били за тази партия сега сами се махат. Което е прекрасно. Ето – Радостин Василев, който е от този град, още няколко човека около него, които видимо не са били за нас.

Така че, идеално е, че сами си тръгват. Това е най-хубавото нещо, което ни се случва. По-добре човек да е с по-малко хора, на които да има доверие, отколкото голяма група пълна с предатели.

Така че, това е прекрасно.

От къде ще започнете, рейтинга ви е много паднал, как ще го вдигнете ?

Вие откъде знаете ?

Последно – от Алфа рисърч.

Алфа рисърч може да я забравите. За това изследване много може да се спори за него. Освен това ще ви посъветвам да погледнете проучването на Алфа рисърч преди последните избори, три дена преди изборите. И да видите разпределението на партиите, което са сложили и да видите крайния резултат. Така че, ще се усмихна многозначително ако ми цитирате Алфа рисърч.

Да ви посъветвам да погледнем други данни – този път на ЦИК. В страната и в област Плевен, ИТН има най-висок резултат в последните избори. Как смятате да повторите този резултат ?

С достатъчно добра работа и да обясним на хората какво точно се е случило. Защото е нормално да има въпрос. Защо се случи, защо така постъпиха някои, къде е бил проблема, какво се случи в парламента… Достатъчно откровено ще обясним на хората какво и що. Защото това, което се случва в парламента  няма как да се види отстрани. То е дълъг процес, човек трябва да е идиот да стои по 24 часа цял ден в пленарна зала да гледа кой какво е казал и да си състави мнение. Така че, ще просто ще обясним на хората истината.

Ще имате ли време за това ?

Вижте сега – времето е еднакво за всички. От нас зависи как ще го използваме.

Ще правите ли промени в програмата си, с която участвахте в изборите до сега тъй като в нея са участвали експерти, които вече не са във вашата партия ?

Това няма никакво значение. Няма да променяме нищо. Програмата е хубава. Проблемът е, че ако пак сме толкова или малко повече, много трудно се реализира такава програма ако нямаш мнозинство. Която и да е партия не може да си реализира програмата ако няма мнозинство. Сега го видяхме в това коалиционно споразумение. Части от нашата програма се приемат, други – не, ние приемаме част от техните, така че там е въпрос на компромис.

Защо да се променя програмата за това, че някакви хора са излезли от партията. Това е нелепо. Те не са я измислили те. Нито са работили самостоятелно. Това е колективен труд.

Казахте, че ви трябва мнозинство. Ако ви дадат мандата, от кого ще търсите подкрепа за това мнозинство ?

От партиите, с които бяхме в коалиция.

Същите ?

Същите – да. Ние няма да правим коалиция с Герб, БСП и ДПС. Това са глупостите, които говорят бившите ни коалиционни партньори. Това го правят, за да си стегнат редиците.

Добре, но ПП изобщо не иска да говори със Слави Трифонов. Как ще стане ?

Трябва да видим какво ще се случи. Да не избързваме. Много хора са се заричали за много неща.

А възможна ли е коалиция между вас, ГЕРБ и ДПС ?

Абсурд.

Понеже сте в Плевен, предполагам знаете какво най-много им се иска на плевенчани и…

Концерт на Слави.

Не. Спортна зала.

Предполагам, че следващия спортен министър  ще гледа да довърши нещата. Няма значение кой е спортен министър. Който и да е той, трябва да решава проблемите.

Хубаво, но ако не е ваш министър как ще реши проблема ? Всеки министър си защитава своята партия и политиката ѝ и спортна зала в Плевен може да се не вписва в нея.

Това е адски глупаво, което правят. Не може всеки министър да си защитава партията и да ви кажа нашите министри не са защитавали партийните си цели. По-скоро трябваше да решават проблеми и се опитваха да решават проблеми в съответния сектор. Така че, говорейки съвсем теоретично, имаме кабинет и спортния министър е някой, който е от ДБ, това не означава, че ние няма да изискваме от него д9а продължи ангажиментите на спорта.

Който и да е министър ние ще го принуждаваме да работи в тази посока. Ако е от ИТН, мога да поема по-голям процент гаранция. Ако не е – мога обещая, че ще бъде упражнен съвсем нормален коалиционен натиск това да се случи.

ИВА И ТОШО
Ива Митева и Тошко Йорданов. Снимка – Плевен прес.
Споделете:

Прочетете също

8 3

Малките актьори от плевенския театър посвещават три премиери на най-българския празник – 24 май

На 20, 21, 22 май, в три поредни вечери, можете да гледате „Криворазбраната цивилизация“, в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *