Топка с автограф от Христо Стоичков ще получи голмайсторът от футболния турнир “Национална купа 3-ти март” в Плевен

429504857 6741586242611988 1554825086932235036 n

От ляво на дясно: Доц. д-р Иван Малкодански, д-р Валентин Христов и Димитър Николов. Снимка: “Плевен

прес”

Топка с автограф от Христо Стоичков ще получи голмайсторът от футболния турнир “Национална купа 3-ти март” в Плевен, посветен на националния празник на България. Това заяви президентът на Български футболни турнири Димитър Николов, който е организатор на спортното събитие, днес 26 февруари, на пресконференция по повод предстоящия футболен турнир. Спортното събитие е под патронажа на Община Плевен и с подкрепата на бизнеса. То е подкрепено официално от футболната легенда Христо Стоичков, неговата “Зала на славата. Христо Стоичков” и спортния му бранд H8S. Освен топката с автограф в наградния фонд са подготвени още изненади, а на играчите от отбора победител ще бъдат раздадени 12 златни топки.

Организаторът Димитър Николов уточни, че турнирът се повежда за втори път и тази година ще участват 32 отбора от цялата страна, разпределени в 8 групи от 4 отбора. Най-много са плевенските отбори – 9.

Организаторът Димитър Николов изрази благодарността си за подкрепата, която получава, към кмета на община Плевен д-р Валентин Христов и председателя на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански, които също присъстваха на пресконференцияята.

Д-р Валентин Христов сподели, че с доц. Малкодански винаги са подкрепяли спорта в Плевен:

„Винаги, когато е искана помощ и сътрудничество от общината, ние сме я давали и не сме я отказвали. Стремим се да популяризираме и масовия спорт. По отношение на професионалния аз имам обещание към тях, което смятам да изпълня. В петък, когато Бойко Борисов беше на посещение в Плевен имах личното му уверение, че ще ми съдейства за изграждането на футболния стадион. Уверявам г-н Николов, че в бъдеще ще участваме в техните инициативи и ще ги подкрепяме. Пожелавам успех!“

Доц. Малкодански подчерта, че настоящата местна власт и общинският съвет се опитват всячески да помагат на спорта:

„Това е част от нашата мисия, за първи път беше осигурен рекорден бюджет за спорта тази година, в рамките на 1 милион лева. Плевен се очертават като спортна дестинация и ние ще подкрепяме подобни инициативи. Турнирът ще направи реклама и ще вкара хора в Плевен, които подпомогнат икономиката и местния бизнес.“

Мачовете от футболния турнир “Национална купа 3-ти март” започват в 10:00 часа в предстоящите почивни дни – 2-ри и 3-ти март, на помощното игрище на стадион „Плевен“.

Споделете:

Прочетете също

IMG 20240417 115910

Две инициативи, насочени към децата, се проведоха в Районен съд – Плевен

Две инициативи, насочени към децата, се проведоха в Районен съд – Плевен днес, 17 април, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *