Начало | Новини | Той е пръв в списъка на приетите студенти в Софийския университет. И е надежда за България и Плевен.

Той е пръв в списъка на приетите студенти в Софийския университет. И е надежда за България и Плевен.

Момчето, което виждате на снимката е поставило своеобразен рекорд на знанието. Защото е приет сред 7 148 кандидати за студенти в най-престижния български университет – „Св. Климент Охридски”. И по-важното – той е първи в списъка на приетите в специалност „Стопанско управление”  с немски език. А там местата са само 18.

За съжаление в деловодството на университета нямат архив за приетите в тази специалност момчета от Плевен. Но наше проучване показва, че в последните 5 години, подобен резултат от  плевенчанин не е отбелязван. И за това си струва да се пише и говори. Още повече, че освен в Софийския университет, младежът е приет и в Нов български. И то в специалността  „Политически науки”. Което потвърждава факта за умния подход на младия плевенчанин. Той е разбрал, че икономиката е политика, както и, че добрата политика води до успешна икономика.

Когато си приет в подобни специалности, пътят към Европа е открит. Но това момче заявява, че ще остане в България след като завърши. Нещо повече – ще работи в Плевен. Когато млад човек като него заяви подобно нещо  – надеждата оживява. Надеждата, че управлението на един град, и на една държава ще бъде в ръцете на умни и образовани хора.

И най-голямото достойнство – скромни. Защото никой нямаше да знае за това момче, включително и аз, ако случайността не ме запозна с него. А любовта му към писането го направи репортер в „Плевен прес”. Сайтът ще загуби едно добро перо, но Плевен ще спечели един талантлив икономист и политик.

Пък може и кметът да пожелае да се срещне с това момче. Заради факта, че историята се движи не от ритнитопковци, а от подобни млади хора.

Името на това момче е Невен Вутев. Невен – като билката, която лекува рани и нерви. А раните от бездарно управление станаха много и нервите на българите са опънати. Време е за хора като Невен Вутев. Успех, младежо !

Прочетете също

Преустановяват провеждането на организирани масови обществени мероприятия на закрито и открито в община Плевен

Кметът на Община Плевен Георг Спартански издаде заповед, според която на територията на община Плевен, …

Един коментар

  1. Цветан Х

    Какво друго да кажем, освен да му пожелаем един голям успех в неговото бъдеще! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *