Тези, които освиркват църквата, са нравствени и духовни нищожества

Снимка – фейсбук.

На 6-ти декември по случай отбелязване паметта на Свети Николай Мирликийски Чудотворец, или Свети Никола, във всички православни храмове, в това число и Руската църква в София, се извършват богослужения за Светеца.  По този повод днес преди обяд, да посетят празничното богослужение, в Руската църква са били Н.Пр. Елеонора Митрофанова – посланик на Русия в България, Румен Петков – председател на АБВ, граждани.

Пред църквата те са посрещнати от група протестиращи с украински знамена. Скандирани са призиви като „Убийци”, „Митрофанова – вън” и др. По този повод преди 3 часа Румен Петков е написал следното на своята фейсбук страница:

„Протестиращи застанаха пред Руската църква с неприлични лозунги и украински знамена. Бях там. В църквата бяхме доста повече хора, отколкото бяха отвън. В храма бяхме българи и руснаци, отвън бяха хора, заметнати с украински знамена. Измамата, че е блокирана църквата, е пошла точно колкото мамещите. Но да освиркваш свещеник е нещо, което е било типично за 50-те години на миналия век. Тези, които освиркват църквата, са нравствени и духовни нищожества”.

Снимка – фейсбук.

Споделете:

Прочетете също

Светило в световната кардиохирургия пристига в „Сърце и Мозък”-Плевен

Проф. Тиери Карел – Снимка – МБАЛ „Сърце и мозък“ – Плевен. По покана на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *