С тържествен ритуал Плевен отбеляза своя празник

Снимка – Плевен прес.

На 15 май, с тържествен ритуал на площад „Възраждане“, в 11:00 часа Плевен отбеляза своя празник. Под звуците на националния химн бе издигнато знамето на община Плевен и българския трикольор, след което бе издигнато и знамето на ЕС.

Свещенослужители от плевенските храмове отслужиха тържествен водосвет за здраве, благоденствие и успех на Плевен и всички негови граждани. Приветствено слово произнесе кметът на Плевен Георг Спартански, който каза:

„За мен, е огромна чест в Деня на Плевен да ви поздравя. Благодаря за това, че в трудните моменти вие бяхте с нас и ни подкрепяхте в нашата работа за по-доброто бъдеще на Плевен. Град Плевен, както и целият свят, живее в трудни и тежки времена. За мен е гордост, че в тези тежки последни три години, включително и последната, с помощта и мъдрите решения на общинските съветници успяхме да запазим града от тези кризи. Да направим всичко възможно те да не се отразяват на нашата работа, за да можем да вървим напред. За мен е чест и гордост, че благодарение на решенията на Общинския съвет, Плевен направи така, че във времена на криза и несгоди успя да направи няколко неща, които са единствени за нашият град – екологичен транспорт и реконструкция за уличното осветление на град Плевен.

Нека гледаме напред към по-доброто бъдеще на Плевен, което сме длъжни да оставим на нашите деца. И нека да работим, както винаги съм казвал: „Със сърце за Плевен и с Плевен в сърцето.“

Честит празник, плевенчани! Честит празник, уважаеми гости! Нека Бог и нашият закрилник Свети Георги Победоносец, да ни закрилят и да подкрепят ръката ни в добрите дела за Плевен и за България!“

Поздравителни адреси до кмета на община Плевен Георг Спартански, по случай празника на града, са изпратили от: Румен Радев, президент на Република България, Национално сдружение на общините в България, Синдикат на българските учители, ВВВУ „Георги Бенковски“, Асоциация на българските градове и региони, Национален център за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти.

В края на официалната част Фолклорни състави и формации от плевенските читалища поздрави всички на площада със своите изпълнения.

Празничният ден ще завърши с два концерта тази вечер. На площад „Възраждане“ от 20:30 ч. гости и жители на града могат да видят и чуят изпълненията на Вокална група „Арлекино“ при НЧ „Съгласие-1869“, град Плевен.

В 21:00 часа ще се състой концерт на рок група „Фондацията“.

Точно в 22:00 часа на площад „Възраждане“, вечерта ще завърши с празнична заря !

Снимки – Плевен прес.

Споделете:

Прочетете също

С мятане на умрели риби и яйца не стават работите

Огюст Роден – „Мислителят“. Поместваме един умен, полезен и актуален коментар на последните събития след …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *