С пресконференция, посещение на изложба, откупка на картина и среща с плевенчани – партия „Възраждане” откри предизборната си кампания

Родителството, децата, здравето, доходите и националния суверенитет са каузите на „Възраждане”

ВСИЧКИ
Отборът
на партия “Възраждане” за област Плевн ще участва в състезанието на 4-ти април с бюлетина № 5. Снимка – Николай Веселинов.

На 8-ми март, в прес клуба на БТА – Плевен, политическа партия „Възраждане” откри своята предизборна кампания. Бяха представени лицата от плевенската листа на партията, както и водачът на листата – инж. Николай Дренчев.

От „Възраждане” подчертаха, че са подписали предизборното споразумение за коректна предизборна кампания, но ще противопоставят на опонентите си своите решения за излизане от кризата и опазване на семейството, децата, доходите, здравето и националния суверенитет. И обясниха защо:

„Разликата между нашите идеи и решения, и тези на опонентите ни, е следната: те представиха своите на миналата предизборна кампания, след което влязоха във властта и забравиха за тях. Нито съдебната система е реформирана, нито здравеопазването, а доходите на хората не се повишиха. Сега с Ковид 19, живота на обикновения българин съвсем се стъжни.

Това беше причината ние от „Възраждане” първи да започнем с протести преди една година м. януари. Протести с  които и тогава, и сега казваме, че това управление е неуспешно и това правителство трябва   да си ходи”.

Беше представен водачът на листата инж. Николай Дренчев Той е дълбоко свързан с гр. Плевен, защото тук минават детските и юношеските му години. После отива да учи във висшето военно училище в Долна Митрополия. След това животът го изпраща в София, където се установява със семейството си. Инж.  Николай Дренчев е един от учредителите на „Възраждане”. От първия конгрес на партията в гр. Плиска през 2014 г.  до момента,  той е нейн организационен секретар. Успешно изминава пътя от  военен пилот на изтребител МиГ 23 до предприемач с успешен бизнес и баща на 6 деца,  какъвто е днес. 

ДРЕНЧЕВ
“Не забравяйте, че на жените се подаряват цветя не само на 8-ми март”, каза на пресконференцията водачът на листата на “Възраждане” инж. Николай Дренчев. Снимка – Николай Веселинов.

Самият Дренчев разказа пред журналисти какво го мотивира да приеме предизвикателството за водач на листата в Плевен. Това е емоционалната му връзка с града и каузите на „Възраждане”, които е приел като свои. Една от тях е родителството.

Ето какво сподели по този повод инж. Дренчев:

„Не случайно правим тази пресконференция на 8-ми март. Това е свързано с дълбокото разбиране на „Възраждане”, че семейството е най-важната ценност за нас. Защото майката е тази, която ражда, но която и „човека създава”, както пише Вазов. За съжаление все по-малко деца се раждат и демографската криза е страшна.  В досегашното правителство имаше заместник министър председател по демографските въпроси, който очевидно не направи нищо по този въпрос.

„Възраждане” има демографска програма във фокуса на своите приоритети. На първо място това е подпомагане на родителството. Адекватна подкрепа на държавата за всяко българче. Подкрепа на традиционното българско семейство. Това, което ще направим за българското семейство е в тясна връзка и с образованието. Защото родителите трябва да имат пари за учебници, уроци + другите разходи по издръжка на един ученик или дете в детска градина. Управляващите вдигат заплатите на учителите, но не ги освобождават от многото бумащина и канцеларска дейност. Това не им дава възможност да се фокусират върху обучението и качеството му пада.

Същото се отнася и за здравеопазването, което превърна в стока здравето на човека. Категорично трябва да се преподреди цялата система на здравеопазването и ние ще го направим. Конкретните стъпки са заложени в нашата програма.

Логично е тези и всички останали проблеми на държавата да рефлекктират и в Плевен. Като проблема с бюджета.Защото в по-голямата си част се разпределя на централно ниво и неугодните на управляващите градове – биват орязвани и неглижирани. Плевен също страда от това въпреки че бюджета е 126 милиона. Това не са пари които ще стигнат в достатъчна степен за всички необходими пера.

Ако „Възраждане” получи представителство в парламента, една от първите ни задачи ще бъде децентрализация на управлението. Това е заявка и за преразглеждане на Закона за държавния бюджет.

Плевен е град с огромно историческо наследство и възможности за туризъм. Ние чакаме 40 години магистрала „Хемус” да мине покрай града и дай Боже в обозримо бъдеще това да се случи. Това открива възможности и за туризма. Възможности ни дава и членството в ЕС с милионите в различните фондове. Но дали те ще бъдат оползотворени добре, това зависи изключително много от хората, които се разпореждат с тях.

Именно тук „Възраждане” прави заявка, че хората, които „Възраждане” ще изпрати в парламента ще се отнасят изключително честно към обществените средства, така че те да бъдат харчени разумно и справедливо.”.

Инж. Дренчев представи и другите участници в листата на „Възраждане”. Втори в нея е Данаил Раденцов, на 37 год. от Плевен, който е и областен координатор на партията. Семеен, с 2 деца, мениджър във фармацевтична компания. Трети в листата е Милен Маринов, с висше образование, на 34 години. Учил е в ОУ „Васил Левски”, после в Лозаро-винарския техникум. Завършил е Свободния университет „Черноризец Храбър” във Варна. Семеен, със собствен бизнес. Д-р Ангел Мавровски е четвърти в листатана „Възраждане”. Той е ветеринарен лекар с интерес към инфекциозните болести и съдебно-ветеринарната медицина. Петият член в листата е 38-годишният Захари Дончев, роден в Габрово, но от 20 години живее в Плевен. Семеен, икономист по професия и експерт в тази област.

Милен Маринов и Данаил Раденцов споделиха своите виждания за решаването на проблема с административните тежести пред малкия бизнес и развитието на туризма в Плевен. Дадоха конкретни примери в това отношение и заявиха, че това са техни каузи  за които ще работят независимо от изборните резултати.

След пресконференцията инж. Николай Дренчев и неговите колеги от листата посетиха павилионите за цветя не само за да купят рози за своите съпруги, но и да поговорят със собствениците на цветарски павилиони за трудностите пред малкия семеен бизнес. Нещо, на което от „Възраждане” са отделили специално място в програмата си.

В ГАЛЕРИЯ
На посещение в Къщата на художниците, Плевен. Снимка – Николай Веселинов.

„Ние знаем, че тази година средствата за култура в Плевен са орязани с 50 хил. лв.”, каза на пресконференцията инж. Дренчев. И като символичен жест на уважение към жените художнички от гр. Плевен, той и колегите му посетиха изложбата „Изкушения” в Къщата на художниците. Една от картините се оказа голямо изкушение за водача на листата на „Възраждане” и той я закупи.

КАРТИНА 2
Картината, която изкуши водачът на листата на “Възраждане” инж. Николай Дренчев и той я закупи. Снимка – Н. Веселинов.

Ако плевенчани искат да се възродят отново културата, образованието, семейството, доходите и опазване на българската  независимост, нека гласуват с бюлетина № 5, казват от „Възраждане”. Какво ще кажат избирателите, ще се разбере на 4-ти април.

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

Споделете:

Прочетете също

8 3

Малките актьори от плевенския театър посвещават три премиери на най-българския празник – 24 май

На 20, 21, 22 май, в три поредни вечери, можете да гледате „Криворазбраната цивилизация“, в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *