С празничен концерт хор „Звъника“ изпрати абитуриентите си от Випуск 2024

Звъника 8

С традиционен празничен концерт Смесен хор “Звъника” с диригент Ваня Делийска при Центъра за работа с деца в Плевен изпрати и тази година своите абитуриенти. На добър час от хора пожелаха на Криси Младенова и Никола Диков, които са неразделна част от формацията от години. Двамата имаха и своето специално музикално присъствие в празничната вечер.

Концертът в Художествената галерия “Илия Бешков” събра близки и приятели на „Звъника“, сред тях и представители на ръководството на Община Плевен и Общинския съвет. Гости на „Звъника“ бяха заместник-кметът на Община Плевен Елина Димитрова, Генадий Гешев – заместник-председател на Общинския съвет и ръководител на Центъра за работа с деца, началникът на отдел „Образование и младежки дейности“ в местната управа Людмила Гоневска, Паулина Кирова – началник-отдел „Местно самоуправление“, директорът на Националното училище по изкуства „Панайот Пипков“ Румен Тодоров и др. Цветя и поздравления изпратиха кметът д-р Валентин Христов и председателят на местния парламент доц. д-р Иван Малкодански.

„Развълнувана и благодарна съм на всички, уважили повода ни. И ако днес не сте успели да усмихнете някого и не сте успели да направите специално добро, то това вече се случва – защото сте тук и усмихвате тези специални деца от смесен хор „Звъника“. Благодарим Ви, че избрахте тази вечер да бъдете с нас“, обърна се към присъстващите в залата в началото на концерта Ваня Делийска. Празничната вечер продължи със специално подготвена музикална програма.

Смесен хор „Звъника“ е една от музикалните емблеми на Плевен, създаден е през 1984 г. към Центъра за работа с деца. Формацията има хиляди изяви на сцена, голяма част от които са самостоятелни концерти. Носител е и на стотици престижни награди от национални и международни музикални фестивали, значителен брой от които са GRAND PRIX отличия. По повод 35-ата си годишнина и за постигнати високи постижения в областта на хоровото изкуство, хор “Звъника” е удостоен със “Златна лира” от Съюза на музикалните и танцови дейци в България. Концертната програма на „Звъника“ е разнообразна и включва творби от български и чужди автори, които се изпълняват в оригинал. Създател и художествен ръководител на “Звъника” е Ваня Делийска – носител на множество високи персонални награди и заслужил гражданин на Плевен.

Звъника 7

Звъника 2

Звъника 1

Снимки: Община Плевен

Споделете:

Прочетете също

2 11

Титанът Мариус Куркински представя чудомирови герои утре в Летния театър на Плевен

Един от съвременните титани на българския театър Мариус Куркински представа своя моноспектакъл “Нашенец” утре, 16 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *