С над 30% са спаднали сделките с имоти в Плевен

Броят сделки с продажби на недвижими имоти в Плевен за месеците от април до юни тази година е спаднал с над 30 процента в сравнение със същия период за 2019. Това сочи справка на „Плевен прес“ в базата данни на Агенцията по вписвания и Имотния регистър.

Общо завършените продажби на недвижимо имущество за второто тримесечие на 2020 година в Плевен са 777. За справка, по същото време изминалата година те са били 1125. Това прави разлика от 30,93%.

Според експерти, причината за намалялото купуване на имоти е епидемията от коронавирус, която направи купувачите далеч по-пасивни от обичайното, въпреки спекулациите за срив на имотния пазар и ниски цени.

В национален мащаб спадът на сделките, причинен от COVID-19, не подминава никой от големите градове. Особено засегнати са курорти като Несебър и Поморие. 

Информацията от Имотния регистър показва още, че сериозен спад в продажбата на имоти има и в други градове от област Плевен. В Червен бряг и Кнежа процентът на намалели продажби е между 40 и 45. Любопитно е, че минимални понижения има само в Левски. От 208 сключени сделки за продажби през второто тримесечие на 2019, те са спаднали с 20 за същия период тази година. Това е намаление от едва 9,6 % на фона на резките спадове в другите общини и областния град.

Споделете:

Прочетете също

Лена Бориславова: 4 000 лв. на месец получават говорителите на руската пропаганда

Лена Бориславова, началник на кабинета на Кирил Петков. Снимка – стоп кадър Дарик тв. Обществени …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.