Начало | Икономика | С мръсна газ увеличиха данъка върху колите

С мръсна газ увеличиха данъка върху колите

Днес собствениците  на автомобили се сдобиха с по-висок данък върху колите след януарското заседание на Общинския съвет. Данъкът е различен според вида на автомобила, годината на производство и куп други „компоненти”. Подробностите могат да се намерят в интернет страницата на община Плевен.

Не сме специалисти в данъчното облагане и затова оставяме без коментар размера на новия данък МПС. Защото друго не по-малко значимо се случи на днешното заседание на Общинския съвет.  Начинът, по който се взе това решение.

След защитна теза от страна на кмета за по-висока ставка, се появи друга – за по-ниска. Гласуваха и приеха втората. След което се даде 15-минутна почивка. Какво се договаряше през това време не е ясно, но неочаквано общинският съветник Ибрям Мусов поиска прегласуване „щото не бил разбрал за какво става въпрос”. И изведнъж резултатът се преобърна. Прие се по-високата данъчна ставка.

Не размерът на данъка е проблем, а начинът по който стана това. С процедурни хватки, в които са ненадминати партийните тарикати. На тях честната битка и почтеният двубой са им непознати. Трябват им 15-минутни почивки. Забравят, че много скоро избирателите ще ги изпратят в много по-дълга почивка. Точно заради мръсната газ, с която си осигуряват партийната далавера.

 

Прочетете също

Рожден ден празнува бившият плевенски кмет Андрей Романов

Андрей Романов. Снимка – лична фейсбук страница. На днешния 30-ти ноември своя 94 – ти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *