С вяра, надежда и любов Дъбован отбеляза традиционния за селото Курбан

Снимка: Фейсбук

Повече от десет години, на 17 септември, кметство Дъбован организира Курбан за здраве и благоденствие, като отговор на поредица от нещастни събития, сполетяли селото. „Правим курбана в деня на Вяра, Надежда и Любов и майка им София, за да измолим дружно, с общата енергия на хората здраве и добруване за всички. Нека имаме мъдростта да различаваме правилното от неправилното и силата да избираме доброто.“ С тези думи се обърна се към своите съграждани кметът на Дъбован Таня Кръстева. „Благодарна съм на дарителите, на община Гулянци и Социалния патронаж и на всички хора от селото, които са тук на площада“, каза още тя.

И тази година гост на празника беше кметът на община Гулянци Лъчезар Яков, който пожела на множеството здраве и единство, както в празниците, така и в трудностите на делниците. След тържествената част и църковната служба, хората си хапнаха от осветения курбан и извиха празнични хора.

Снимки: Фейсбук

Споделете:

Прочетете също

Безплатни кардиологични прегледи при пациентки с рак на гърдата през целия октомври в „Сърце и Мозък“

Високотехнологичната болница ,Сърце и Мозък’ стартира кампания за безплатни кардиологични прегледи при пациентки с рак …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *