„Сърце и Мозък“ – Плевен стартира програма в полза на пациентите с карцином на гърда

Снимка – Пресцентър МБАЛ „Сърце и мозък“-Плевен.

Пациентите с карцином на гърда, които желаят да се лекуват в Клиниката по медицинска онкология на високотехнологичната ,Сърце и Мозък‘ Плевен, имат възможност за безплатно уточняване на рецепторен статус, необходим за тяхното правилно лечение. Болницата стартира тримесечна програма, в рамките на която дава възможност за консултация и преглед от специалист онколог

„Програмата е изцяло в полза на пациентите с карцином на гърда и включва имунохистохимично изследване на туморната тъкан за маркерa HER2, като в допълнение, когато имаме двусмислен резултат на HER2 (HER2 = 2+), ще се прилага и in situ хибридизацион метод (SISH изследване), подпомагащ определяне на крайния статус и последващата терапия“, информира д-р Полина Дамянова – началник на Отделението по обща и клинична патология. Тя уточни, че за изследването могат да се записват пациенти с неопределен рецепторен статус за HER2 или с двусмислен резултат за HER (HER2=2+) от имунохистохимично изследване. В случай, че операцията им е извършена в лечебно заведение, различно от болница ,Сърце и Мозък‘ Плевен, при прегледа от онколог преди хоспитализацията е необходимо да се предоставят биопсичните проби от оперативните интервенции, при които е поставена диагнозата карцином на гърда.

Пациентите, желаещи да се възползват от програмата, ще бъдат преглеждани след предварително записване на тел. 064/678454, или на e-mail: a.gaydarova.pn@heartandbrain.bg .

Ракът на гърдата остава най-разпространеното онкологично заболяване при жените. Честотата му в Европа достига 70 на всеки 100 000 души, като България не прави изключение от тази статистика, припомнят от ,Сърце и Мозък‘ Плевен. От болницата са категорични, че редовните профилактични прегледи са най-значимата мярка за намаляване на неблагоприятните последици от това заболяване, и че тази диагноза отдавна вече не е „присъда“.

Клиниката по онкологична и обща хирургия работи в тясно сътрудничество с Клиниката по медицинска онкология и Отделението по лъчелечение за постигане на оптимални терапевтични резултати. Болница разполага и с единствения Гама нож в страната и последно поколение линеен ускорител и предлага на пациентите комплексен мултидисциплинарен подход в диагностиката и лечението на онкологичните заболявания.

Снимка и текст: Пресцентър МБАЛ „Сърце и мозък“-Плевен.

Споделете:

Прочетете също

С мятане на умрели риби и яйца не стават работите

Огюст Роден – „Мислителят“. Поместваме един умен, полезен и актуален коментар на последните събития след …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *