„Сърце и Мозък” е лидер в кардиохирургията в страната

Снимка – МБАЛ „Сърце и мозък“ – Плевен.

През 2022 г. по данни на НЗОК са извършени 5 682 кардиохирургични интервенции в десет лечебни заведения в страната по четирите основни клинични пътеки в тази специалност. 24% от тях или 1 358 операции са направени от екипите на ,Сърце и Мозък’, което ги прави лидер и първи избор на пациентите в страната. В ,Сърце и Мозък’ е регистрирана и най-ниска болнична смъртност.

Няма по-безпристрастен и точен атестат за професионализма на екипите на модерните болнични комплекси и отношението към пациента от постигнатите резултати и спечеленото доверие.

Днес по покана на Българския Кардиологичен Институт в ,Сърце и Мозък’ пристига проф. Тиери Карел, който ще консултира и инспектира работата на екипите във водещите Клиники по кардиохирургия на ,Сърце и Мозък’. Водещият специалист от Швейцария, извършил над 12 000 хирургични интервенции. В продължение на 25 години проф. Карел е част от ръководството на световно признати научни институции и автор на над 800 публикации. Носител на наградата ‚Леонардо да Винчи’ за високи постижения в областта на преподаването и обучението към Европейското дружество по кардиоторакална хирургия, доктор хонорис кауза на Фрайбургския университет.

Снимка и информация: Снимка – МБАЛ „Сърце и мозък“ – Плевен.

Споделете:

Прочетете също

Зърнопроизводители от плевенско: Искаме спиране на безмитния внос на земеделска продукция от Украйна

Снимка – Плевен прес. Както „Плевен прес” информира, на 29-ти март зърнопроизводители от област Плевен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *