Начало | Новини | Създадоха нова паралелка с компютри в Езиковата в Плевен

Създадоха нова паралелка с компютри в Езиковата в Плевен

ПГПЧЕ е утвърдило оформянето на нова паралелка през новата 2019/2020 учебна година. Тя ще предлага засилено обучение по софтуерни и хардуерни науки и ще е насочена към деца с ИТ и математически интереси. Подобна паралелка ще е първа по вида си в гимназията, като ще се появи на мястото на една от двете досега съществущи руски паралелки.

“Съвременните тенденции, наличието на база и доказани преподаватели дават възможност от учебната 2019/2020 година ПГПЧЕ да предлага и обучение на една паралелка в нов профил ,,Софтуерни и хардуерни науки“ по направление STEM с интензивно изучаване на английски език и втори чужд език.”-това пишат в най-новата си брошура от ПГПЧЕ-Плевен.

За ученическия прием през идната учебна година ще са необходими оценките по БЕЛ и математика както от НВО/Национално външно оценяване/, така и от дипломата. При учениците, кандидатстващи за езиковите профили в ПГПЧЕ /английски, немски, френски, руски и испански/ оценката по БЕЛ от “малката матура” се утроява, а тази по математика се взима един път. Докато желаещите да кандидатстват в новосформираната паралелка със софтуерна и хардуерна насоченост, ще приложат три пъти оценката си по математика от НВО и само веднъж тази по БЕЛ.

Прочетете също

Ремонт на площадите в четири населени места извършва Община Гулянци

През месец август стартираха дейностите по проекта на Община Гулянци „Реконструкция и благоустрояване на площадни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *