Създават нова лява алтернатива на БСП

Снимка – Интернет

Сформиран е инициативен комитет за създаването на нова лява партия, съобщи бившият министър-председател Жан Виденов. Тя ще се казва ПП „Лявата алтернатива“.

Инициатор е Иван Атанасов, а Виденов е сред най-активните членове. В интервю за сайта Plovdiv-Press бившият лидер на БСП сподели, че не го боли за това, което става в БСП, защото то било безнадеждно.

БСП няма бъдеще. Аз напуснах партията още през 2000 година. Това беше очевидно още тогава, оставиха я да деградира като отпаден продукт на Генералското движение. След толкова много години всички виждат резултата и всеки си прави оценката. Предполагам, че е една и съща. Даже и да питате Корнелия Нинова. Там бъдеще няма„, заяви Жан Виденов за Plovdiv-Press.

Новата формация в лявото пространство няма да успее да спази законовите срокове за регистрация за вота на 11-ти юли. По тази причина тя ще участва в предизборна коалиция с други партии.

Коалицията най-вероятно ще се нарича „За чиста и свята република“, каза още Жан Виденов.

Припомняме, че роенето в лявото пространство у нас започна преди парламентарния вот през април. Бившите депутати от БСП Николай Малинов и Красимир Янков основаха собствени формации, с които се представиха на изборите – „Възраждане на отечеството“ и „Българска прогресивна линия“. Други видни представители на „столетницата“ от близкото минало – Румен Петков и Татяна Дончева, също участваха в изминалите избори чрез АБВ и Движение 21 (коалиционен партньор в ИСМВ).

Прочетете също

Плевен не вярва на Харвард

Асен Василев на посещение в Плевен. Снимка – Плевен прес Помните ли филма „Москва не …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *