Съдът не излезе с решение по делото „Възраждане”

Членове и симпатизанти на „Възраждане“ пред Софийски градски съд. Снимка – Плевен прес.

На 8-ми февруари от 11.00 ч. Софийски градски съд заседава по делото за заличаване на партия „Възраждане”. Припомняме, че Главна прокуратура обвини партията в закононарушения при нейното учредяване.Срещу членове на „Възраждане” и ръководството ѝ целогодишно текат проверки от ДАНС, НАП, МВР.

Софийски градски съд не излезе с решение. На страните по делото бе дадена отсрочка за „допълване на обстоятелства”, които да бъдат предоставени на съда.

Адвокатът на „Възраждане”заяви пред медиите, че „делото е съшито с бели конци”. Според него са събрани достатъчно доказателства, че няма мъртви души сред учредителите, както твърди прокуратурата. Ето защо доказателствената част е изцяло задължение на прокуратурата.

От „Възраждане” са поискали съдът да допусне като свидетели 60 човека. Допуснати са само 6. Те са били ясни в показанията си, допълни адвокатът. В същото време той подчерта, че свидетелите по делото са подложени на системен натиск от органите на ДАНС и полицията.

Костадин Костадинов заяви, че прокуратурата е представила списък с хора, които не са присъствали на учредителното събрание. Тя очевидно изпълнява политическа поръчка. Подчерта, че „Възраждане” не е просто една регистрация. А общност, която не може да бъде контролирана отвътре или отвън. И в това е голямата заплаха за режима. Затова партията е преследвана.

Вдясно – адвокатът на „Възраждане“ пред журналисти. Снимка – Плевен прес.

Костадинов е убеден, че „Възраждане” ще влезе в парламента. А когато „такава неконтролирана политическа сила влезе, това ще бъде взрив”.

Костадинов и адвокатите на „Възраждане” са категорични, че българският съд ще вземе справедливо и законно решение. Те вярват в съда и в прилагането на закона по обективност.

След седмица се очаква Софийски градски съд да излезе с решение.

Споделете:

Прочетете също

Община Червен бряг стартира прием на заявления за услугата „Топъл обяд“

Снимка – интернет. Процедурата „Топъл обяд“ е продължение на успешното изпълнение на тази операция в …

Един коментар

  1. Националист

    Прокуратурата иска да смачка ПП“Възраждане“, но няма основания и доказателства! Ако хората на предстоящите избори подкрепят мощно тази партия, в парламента ще настъпят коренни промени! Иначе новите формации не са нищо друго освен дестилат от клиентелистки формирования с грабителски и нечисти цели и работещи против интересите на българите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.