СУ „Стоян Заимов“ – Плевен участва в Европейската седмица на мобилността

Децата от СУ „Стоян Заимов“- Плевен демонстрират знанията си за безопасно движение по улиците. Снимка – личен архив.

Ганка Нинова – Заместник – директор УД в СУ „Стоян Заимов“ – гр.Плевен, по повод Европейската седмица на мобилността, съобщи за „Плевен прес“ следното:

„За втора година СУ ,,Стоян Заимов“ – град Плевен провежда мероприятия във връзка с Европейската седмица на мобилността. Училището е единственото в област Плевен с регистрация в сайта на европейската инициатива.

Първото мероприятие се проведе на 17 септември съвместно с ДГ „Зорница“ – град Плевен и с подкрепата на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР Плевен. Представената състезателна игра „Спазваме правилата за движение“, подготвена от ученици от четвърти клас, включваше викторина с въпроси към малките деца, в които те показаха знания за безопасно преминаване по пешеходна пътека, сигнализациите на светофара и др. Малчугани и ученици заедно редиха пъзели „Пътни знаци“. Върху новата площадка по БДП на ДГ „Зорница“, пред погледите на децата от подготвителната група, четвъртокласниците с тротинетки  демонстрираха своите умения в прилагането на правилата за движение.

Децата с интерес разгледаха автомобила на пътната полиция и неговата сигнализация, показан от полицейски инспектор Деян Парушев.

За показаните знания малчуганите и учениците  получиха подаръци. В мероприятието се включиха и родителите на децата от подготвителната група.

Предстоящите инициативи са:

21 септември – Ден без автомобили. На училище без автомобили – учители, родители, ученици се придвижват до училището с алтернативни средства или пеша.

01 октомври – Състезание „Безопасно и здравословно в училище“.“

Фоторепортаж от събитието:

Прочетете също

Десислава Трифонова /ГЕРБ/: Личната ми кауза е привличане на инвестиции в област Плевен чрез добра индустриална зона, реклама на региона и екипна работа с общините

Десислава Трифонова, кандидат-депутат от листата на ГЕРБ-СДС, под № 3 и преференция 103, за участие …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *