Студентът на Медицински университет -Плевен Ивайло Боев стана вицесветовен шампион по карате

Ивайло Боев – студент по медицина и вицесветовен шампион по карате. Снимка . Пресцентър.

Студентът по медицина Ивайло Боев завоюва престижното второ място на 28-мото Световно първенство по Шотокан карате, което се проведе от 12 до 14 ноември 2021 г. в град Зренянин, Сърбия.

Младият медик стана вицесветовен шампион в дисциплината шобу санбон кумите при мъже над 21 г. Това бе неговият дебют в най-престижната възрастова група като най-младия сред опитните състезатели от над 20 държави. Ивайло Боев изигра четири състезателни кръга, като крайният му резултат е три победи и една загуба на финала. Студентът на МУ-Плевен участва и в отборната дисциплина шобу ипон кумите при мъже над 21 г., в която отборът му се класира на трето място.

Ивайло Боев се е подготвял за световното състезание по карате в спортния комплекс на МУ-Плевен, а негов треньор е ас. Милена Кирниколова от сектор „Спорт“ на висшето училище. След победата на първенството треньорката ас. Кирниколова възкликна: „Златен Ивайло! Вицесветовен шампион за 2021 г.!“ За своя студент и състезател тя споделя, че тренира от 6-годишна възраст и вече 15 години бележи поредица от победи в каратето – три пъти става национален шампион, като най-значимите му успехи идват в най-престижната възраст – при младежи и мъже. Освен победата на световното първенство от тази година, Ивайло Боев, който е носител на черен пояс втори дан, е вицесветовен шампион в същата дисциплина и за 2019 г.

Споделете:

Прочетете също

Нарушения на водоподаването на улици в Плевен и селата Опанец и Чомаковци

Снимка – интернет. ВиК – Плевен информират, че поради ремонтни дейности на спирателен кран на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *