Студентският фестивал “Ден на народите 2023” ще се проведе на 21 октомври в двора на МУ-Плевен

1InternationalDay2023

Студентският художествен форум Ден на народите 2023 на

Медицински университет-Плевен, за поредна година ще зарадва със своята пъстрота и разнообразие преподавателите, студентите, гражданите и гостите на Плевен. На 21 октомври “Денят на народите 2023” (International Day) ще стартира в 13:00 ч на двора зад Ректората с модно ревю на костюми от различните държави, от които се обучават студенти в Медицински университет – Плевен. В събитието ще участват отборите на шест държави –

България,

Bulgaria

Индия,

India

Италия,

Italy

Африка,

Africa

Бангладеш,

Bangladesh

и Шри Ланка.

ShriLanka

Студентите ще представят своите държави чрез музикални и танцови изпълнения. На отделни шатри студентите ще направят изложение на културата, обичаите и кухнята на своите народи и страни. Отборите и шатрите на всяка държава ще участват в надпревара за награди след оценка от жури от преподаватели на МУ-Плевен в следните категории: най-добро представяне на отбор, най-добър щанд, най-добро цялостно представяне и избор на публиката. Събитието ще продължи с индивидуални музикални изпълнения на студенти от различни националности. За втора поредна година студентският фестивал ще открие танцовият състав на МУ-Плевен с ръководител Джейлян Демирев.

Празничното събитие Ден на народите се провежда по инициатива на чуждестранните студенти в МУ-Плевен, съвместно с българските им колеги и с подкрепата на Ръководството на висшето училище. Целта е чуждестранните студенти да запознаят академичната общност и плевенската общественост с различните култури, бит и традиции на родните си държави, вярвайки, че познавайки националните си различия и особености, всички ние ще станем по-сплотени и единни. За поредна година празничното събитие е обвързано с благотворителна  кауза – набиране на средства в подкрета на лечението на дете.

Снимки: Медицински университет – Плевен

Споделете:

Прочетете също

danyci 1

Наближава крайният срок за плащане на местни данъци и такси с отстъпка

Дирекция „Приходи от местни данъци и такси” към Община Плевен напомня, че крайният срок за плащане …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *