Начало | Новини | Студентите не празнуват 8-ми декември в плевенските ресторанти

Студентите не празнуват 8-ми декември в плевенските ресторанти

Парк – хотел “Кайлъка”. Снимка – интернет.

Студентите в Плевен, които наброяват малко над 4 000, от години избягват да празнуват своя празник – 8-ми декември, в плевенските ресторанти. Това установи наше проучване в три от най-големите ресторанти: “Ростов”, “Кайлъка”, “Балкан”. Според техни представители, студентите предпочитат локации извън Плевен. Въпреки, че се предлагат студентски цени за кувертите, младите хора не правят резервации за празника. Голяма част от тях празнуват в Сърбия, други в Македония, споделят ресторантьорите. Има и единични студентски посещения в плевенските ресторанти, но в повечето случаи това са компании от 4 – 5 човека.

Миналата година кувертът за 8-ми декември в един от трите ресторанта е бил 80 лв., като цената включва: нощувка, празнична вечеря, закуска, програма. Въпреки това желаещи не е имало.

Ресторант “Ростов”. Снимка – интернет.

Много плевенски студенти отиват на 8-ми декември в Банско, информираха други наши източници. Причината е наложилото се мнение, че Банско предлага “голям купов”. Под купон нашите информатори имаха предвид алкохол и “дивеене” цялата нощ.

Информацията дава основание за размисъл, но днес е 8-ми декември. Да не размишляваме, а да си кажем “Честит празник” ! На младостта и учението, на свободния дух и смелостта да го отстояваш ! Защото за нас това е 8-ми декември. Честит празник на всички, които носят 8-ми декември в спомени, в настоящето и дай Боже – в бъдещето !

Ресторант “Балкан”. Снимка – интернет.

Прочетете също

ОУ “Климент Охридски” – Плевен със спечелен проект за работа в библиотечна среда

Снимка – интернет страница ОУ “Кл. Охридски”. По Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *