Начало | Новини | Студентите на МУ-Плевен за първи път избират най-изявените си преподаватели чрез гласуване

Студентите на МУ-Плевен за първи път избират най-изявените си преподаватели чрез гласуване

Снимка – пресцентър МУ.

Ръководството на Медицински университет – Плевен с активното съдействие на Студентски съвет организира избори чрез гласуване на най-изявените преподаватели от академичната общност. За първи път определянето им зависи единствено от вота на студентите на МУ-Плевен. За целта, в периода от 6 до 8 ноември 2017 г. се провеждат избори в Ректората на висшето училище, в зала „Магнум“ на Втора клинична база от 9 до 10 ноември 2017 г. и в Спортната зала по време на International Day на 11 ноември 2017 г. В специално разположените избирателни секции студентите могат да гласуват за най-добрите си преподаватели. Оценката им ще е  комплексна и ще се формира на базата на следните критерии: преподавателят провокира интерес към дисциплината; материалът се поднася достъпно и интригуващо; преподавателят стимулира активното участие в учебния процес и обективно се оценяват знанията и уменията на студентите.

Студентите могат да гласуват за четирима преподаватели – двама хабилитирани и двама нехабилитирани, които са преподавали на съответния курс през предходната учебна година. Списъци на преподавателите са поставени във фоайето на Ректората в седмицата преди гласуването. Пред името на всеки преподавател стои номер, който следва да бъде вписан в бюлетините.

Избраните най-изявени преподаватели ще организират неформална среща със студентите, на която ще отговорят на техните въпроси, ще споделят опита си и ще разкрият пред тях тайните на успеха.

Прочетете също

Фондация „Аз съм Кайлъка” поиска безвъзмездно ползване на къщата на ген. Винаров. Общинският съвет ще решава

Предложение да се учреди безвъзмездно право на ползване на фондация „Аз съм Кайлъка” върху недвижим …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *