Начало | Здравеопазване | Стига с тия трупове !

Стига с тия трупове !

Снимка – интернет.

Бойко Борисов: „Моите колеги броят трупове”. „След две седмици ще бъдем в ада”.„Само да оживеем”. Национален оперативен щаб: „Навън е пълно с бъдещи пациенти”. БНР: „5 000 сестри са умрели в Италия от коронавирус”. Фейкове и снимки на „масови гробове” и „камиони превозващи трупове”

Стига вече! Стига с този страх, че ще умрем от короната! Сигурно е, че ще умрем, но не е сигурно от какво. Това насаждане на страх от най-високо място е престъпно! Още по-престъпно е да го правят лекари.

Не знаят ли тези лекари, че „лекарят има три инструмента в борбата срещу болестта – дума, растение, нож”. Казал го е Авицена. На първо място е Думата!

Не съм чула от Борисов и т.н. Щаб думи на милост, съчувствие и кураж към хората. Само страх, страх и закани, че ни чака ад.

Съгласна съм, че времето е драматично. Че трябват мерки. Че трябва да се спазват тези мерки. Но да ми насаждат страх – няма да стане! Да мисля, че непременно ще умра от този вирус – също! Да ме е страх да кихна, да кашлям – също! Да гледам как приятели се гипсирват от страх – непоносимо е!

Защото здравето е пряко следствие от мисленето, т.е. психиката. И никой не оспорва, че между психическото и физическото здраве има пряка връзка. Доказано е, че гневът причинява болести на стомаха. Недоволството – на черния дроб и панкреаса.

Андрю Метел, психотерапевт с 20-годишен опит, казва: . “Най-добрата защита срещу всички болести, от всякакви инфекции – това е твърдата вяра в собственото ни здраве и положителни емоции.”

Същото казва и д-р Цветеслава Гълъбова. Алармира, че насаждането на страх ще ни разболее повече и от короната. Д-р Христо Дамянов, директор на Центъра за Интегративна медицина, казва пред сайта Фрогнюз: „Професионалната етика е за това, тайната и личното пространство на пациента да се опазва, както и да се опазва колективната или обществена психика на останалото, борещо се за оцеляване народонаселение”.

Слава Богу, че имаме и такива лекари като д-р Гълъбова и д-р Дамянов. Като проф. Костов, като доц. Мангъров, като лекарите от Плевен, Русе, Бургас, Шумен и София, обединени в кампанията “Да освободим страната от Ковид 19”.

Същото е и в чл. 2 ал. 1 от Закона за здравето. Казано е „Опазването на здравето на гражданите като състояние на пълно физическо, психическо и социално благополучие е национален приоритет”.

Е, щом е национален приоритет психическото ни състояние – спрете с това насаждане на страх чрез думи, каменни физиономии и черни униформи ! Покажете малко милост и съчувствие към хората !

Прочетете също

1-ви юни 2020 година – Ден на детето. И не само !

Снимка -интернет. През 1924 година е приета Женевската конвенция за правата на детето. През 1940 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *